ΗΠΑ καλεί Ρωσία για συμμετοχή της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Την συμμετοχή της Ρωσίας στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους θέλουν οι ΗΠΑ και αυτό προέτρεψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προς τον Σεργκέι Λαβρόφ στη μεταξύ τους τηλεφωνική συνομλία. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτιμούν να δουν τη Ρωσία να συμμετέχει εποικοδομητικά στη διεθνή συμμαχία που αντιμετωπίζει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, παρά να χτίζει τη δική της στρατιωτική παρουσία στη χώρα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ.

Σε ανακοίνωσή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Έρνεστ, ανέφερε μάλιστα πως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν είχε μιλήσει με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για το θέμα, αλλά θα προσπαθήσει να το κάνει όταν «καταλήξει ότι με τον τρόπο αυτό θα προάγει τα συμφέροντά μας».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρίσκονται σε συχνή επαφή, χθες πραγματοποιήθηκε η τρίτη τηλεφωνική συνομιλία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι με τον ρώσο ομόλογό του, Σερκέι Λαβρόφ μέσα στο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα μάλιστα με το ΥΠΕΞ, ο κ. Κέρι ξεκαθάρισε πως η υποστήριξη της Ρωσίας στον Σύρο πρόεδρο Μπάσαρ αλ Άσαντ «κινδυνεύει να οξύνει και να επεκτείνει τη σύρραξη, και να υπονομεύσει τον κοινό μας στόχο να πολεμήσουμε τον εξτρεμισμό αν δεν παραμείνουμε επίσης εστιασμένοι στην εξεύρεση λύσης στη σύρραξη στη Συρία μέσα από μια αυθεντική πολιτική μετάβαση».

Από πλευράς του το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε πως ο κ. Λαβρόφ έχει υπογραμμίσει την ανάγκη δημιουργίας ενός ενωμένου μετώπου ενάντια στις τρομοκρατικές ομάδες της Συρίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα