ΗΠΑ: Σε δημοπρασία μια πολυτελής Mercedes του Χίτλερ

Στο σφυρί πρόκειται να βγει μια πολυτελής Mercedes, η οποία άνηκε στον Αδόλφο Χίτλερ και την χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του στην Γερμανία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Worldwide Auctioneers, η Mercedes θα βγει στο σφυρί την Τρίτη 17 Ιανουαρίου του 2018.

Η Mercedes-Benz 770K Grosser ήταν μέσο προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ καθώς χρησιμοποιήθηκε από τον Χίτλερ, για μια θριαμβευτική παρέλαση στο Βερολίνο αμέσως μετά την συνθηκολόγηση της Γαλλίας το 1940 και στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει ο Ιταλός δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι συλλεκτικό κομμάτι, καθώς είναι ένα από τα τέσσερα μοντέλα του αυτοκινήτου που κατασκευάστηκαν το 1939. Με το τέλος του πολέμου, το εν λόγω αυτοκίνητο κατασχέθηκε στην Γαλλία από τις αμερικανικές δυνάμεις, αγνοώντας την προέλευσή του.

Εν τέλει, η Mercedes αγοράστηκε από έναν ιδιώτη στο Βέλγιο και στην συνέχεια βρέθηκε στην Βιρτζίνια, σε μια ένωση βετεράνων πολέμου, ενώ επέστρεψε στην Ευρώπη το 2002. Ο οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε ότι το 10% των εσόδων από την πώληση θα δοθεί σε εκστρατείες ενημέρωσης για τον ναζισμό και το Ολοκαύτωμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα