Η άγνωστη ζωή του χρυσού Λευτέρη Πετρούνια

ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ!

 

Στα 26 του κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει για αυτόν, τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να βάλουν στα μεγάφωνα συρτάκι και όλους τους Έλληνες να ριγήσουν από συγκίνηση.

Ποιος όμως πραγματικά είναι ο 26χρονος χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο; Γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1990 και από πολύ μικρός (στα 5 του) έδειξε την κλίση του στη γυμναστική. Το 2005 κι έχοντας περάσει ήδη χιλιάδες ώρες εξαντλητικών προπονήσεων, ο 15χρονος τότε αθλητής του Πανιωνίου αποφασίζει να τα παρατήσει.

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν 3,5 χρόνια για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να πετύχει όλα όσα έχει καταφέρει. Όταν μάλιστα, επέστρεψε, κανείς δεν ήθελε να τον αναλάβει, ενώ πολλοί τον παρότρυναν να μην επιστρέψει. Μέχρι που ο Δημήτρης Ράφτης τον εμπιστεύτηκε κι εκείνος δεν τον απογοήτευσε.

Δίπλα του πάντα οι γονείς του, μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο που εντελώς ξαφνικά έχασε τον πατέρα του. Λίγες εβδομάδες πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ο θάνατος του χτύπησε την πόρτα και ο Λευτέρης βρήκε και πάλι διέξοδο στο γυμναστήριο και τους κρίκους. Αύξησε τις ώρες, εντατικοποίησε την προπόνηση του και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στην πρώτη διοργάνωση που δεν είχε τον πατέρα του στο πλευρό του.

Πάντως, στο Ρίο η μητέρα του, κ. Σοφία, ήταν παρούσα και τον βοήθησε σημαντικά στην ψυχολογία του.

Όντας από πολύ μικρός στα γυμναστήρια, ο Λευτέρης Πετρούνιας βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της πρωταθλήτριας Βασιλικής Μιλλούση, η οποία μάλιστα αγωνίστηκε και η ίδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (δοκός ισορροπίας). Το ζευγάρι κρατάει χαμηλό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο δεν λείπουν οι κοινές τους εμφανίσεις, καθώς αφενός δεν διατυμπανίζουν τη σχέση τους, αλλά δεν την κρύβουν κιόλας. Παρά τις δυσκολίες που έχουν περάσει και οι δύο, τα τελευταία δύο χρόνια είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι, συζώντας στο ίδιο σπίτι.

petr3 petr4

petr5 petr6

petr1

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα