Η «Άποψη» τα είχε πει…

Επιγραμματικά σας αναφέρουμε κάποιες από τις επισημάνεις της εφημερίδας, αλλά και του εκδότη, Βίκτωρα Μητρόπουλο, σε άλλα Μέσα. Ξεκινάμε με ένα δημοσίευμα της «Α»

«Εμπόδιο η ΔΟΕ

Σύμφωνα με την τροπολογία Κοντονή και συνεπώς την ισχύουσα νομοθεσία, η Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε το δικαίωμα, χωρίς να συγκαλέσει Γ.Σ. των μελών της Ομοσπονδίας, να ορίσει τον εκπρόσωπο της ΕΟΕ. Έλα όμως που το Καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αλλά και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν επιτρέπουν τέτοιες μαγκιές… Δηλαδή, με μία τροπολογία του εκάστοτε υπουργού Αθλητισμού, να καταστρατηγείται το Καταστατικό τους, που προσδιορίζει την εκλογή του εκπροσώπου μέσω εκλογικής διαδικασίας των μελών της Ομοσπονδίας. Αντιλαμβάνεται λοιπόν εύκολα κάποιος ότι ΕΠΟ, υπουργός και Ενώσεις είναι απόλυτα εγκλωβισμένοι σε μια εκλογική διαδικασία ευθέως παράνομη.

Από τη μια μεριά πρέπει να εκλεγεί εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου στην ΕΟΕ, στη συνέχεια η ΕΟΕ με εκλογές που θα συμμετέχουν μεταξύ των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών και εκπρόσωπος του ποδοσφαίρου θα εκλέξει τον δικό της εκπρόσωπο στη ΔΟΕ.

Και επειδή στα επίπεδα της ΕΟΕ και της ΔΟΕ «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», όπως έλεγε ο Σπύρος Καλογήρου στον Νίκο Κούρκουλο, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι πρόκειται για μια καυτή, μα πολύ καυτή ιστορία»

 

Δηλώσεις Βίκτωρα Μητρόπουλου στα ΜΜΕ

 

2/12/2016

«Επίσης υπάρχει και το θέμα της εκλογής του εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κάθε Ένωση έχει τρεις ψήφους. Μα εγώ ήδη έχω προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο και ο νόμος λέει για εκλέκτορες. Πώς αυτοί κάνουν αυτό το πράγμα και χωρίς να φοβούνται ότι οι συνταγματικοί επόπτες θα τους παρακολουθούν. Είναι τρέλα όλα αυτά. Και βγαίνει ο κ. Θεοδωρίδης να καμαρώσει τα έργα του. Είναι χάλι το ποδόσφαιρο, με το “100” και τα αυτόφωρα. Λες και μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα όπως το ’40 και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες».

 

 7/12/2016

«Είναι σύννομες οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή;»

 

Και μία παράβαση που βγάζει μάτια:

Άσκηση διοίκησης παρά τα κωλύματα…

Η Επιτροπή Εξομάλυνσης αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών στις 19/2 για ανάδειξη του εκπροσώπου της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσδιορίζοντας ότι κάθε ένωση θα ψηφίζει με τρεις (3) ψήφους.

Τόσο ο νόμος Ορφανού (2004), όσο και η πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ορίζουν ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί Γ.Σ. της ΕΠΟ χωρίς να ψηφίζουν εκλέκτορες.

Έχουμε λοιπόν κατάργηση της  ισχύουσας νομοθεσίας περί εκλογών της ΕΠΟ, του νόμου Κοντονή το 2016, και τέλος της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο έχει στελεχωθεί από αρεοπαγίτη και δύο προέδρους Εφετών!!!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα