Η ένοπλη δράση της Χρυσής Αυγής!

Νέες αποκαλύψεις, για την ένοπλη δράση της Χρυσής Αυγής, έρχονται στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «το Βήμα» υπάρχουν καινούρια έγγραφα και φωτογραφίες που βρέθηκαν σε οργανώσεις της Χ.Α.. και αποκαλύπτουν τον παραστρατιωτικό χαρακτήρα της οργάνωσης και την πολεμική προετοιμασία των μελών του.

 Χρυσαυγίτες εκπαιδεύοταν σε όπλα, σε σκοποβολή και σε πολεμικές πρακτικές και μάλιστα πρόκειται για μέλη της οργάνωσης της Νίκαιας που κατηγορείται ότι υποκίνησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύει το Βήμα εμφανίζονται τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ακολουθούν εκπαίδευση παραστρατιωτικής ομάδας, με χρησιμοποίηση μάλιστα μέχρι και υλικών παραλλαγής για να μη γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό.

 

Σε έγγραφα που υπάρχουν στη δικογραφία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μελών της οργάνωσης υπάρχουν οδηγίες για το «πρόγραμμα μιας διήμερης κατασκήνωσης» που έγινε στην περιοχή του ποταμού Νέδα στη Μεσσηνία, όπου πήγαιναν μαζικά μέλη της οργάνωσης – ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα ο δράστης Γ. Ρουπακιάς εικονιζόταν με χρυσαυγίτες από τη Νίκαια σε «εκδρομή» στην ίδια περιοχή.

 

Υπάρχουν επίσης οδηγίες 28 σημεία ενεργειών και υποχρεώσεων των μελών της Χρυσής Αυγής και ανάμεσα σε αυτά σημειώνεται (ακολουθούνται η μορφή και η ορθογραφία του συντάκτη του εγγράφου): «Οργάνωση της ομάδας Ο.Π.Β (σ.σ.: δεν προσδιορίζεται τι σημαίνουν τα αρχικά) και ενημέρωση προστασίας και οργάνωση ομάδων σκοπιάς ανά ημέρα». Ακολουθούν οι κινήσεις της ένοπλης ομάδας στον ποταμό Νέδα και η εκπαίδευση της… ειδικής μονάδας της Χρυσής Αυγής που θυμίζουν «λοκατζήδες».

 

Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα: «Στη συνέχεια θα ακολουθησει επιστροφή από τον ποταμό σε αντίθετη φορά των νερών. Στα μέσα του ποταμού θα πραγματοποιηθούν βολές υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου πολιτικής δράσης ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ (προαιρετικό να υπάρχει φούμο)».

 

Η στρατιωτική εκπαίδευση προβλέπει όμως και γενική νυχτερινή επιφυλακή για αντεπίθεση με όπλα εναντίον του «άγνωστου εχθρού». Όπως σημειώνεται στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης: «Ώρα ύπνου και συνεννόηση με τους σκοπούς για βραδινό συναγερμό (πεζοπορία έρπινκ και κάλυψη από τον εχθρό με τα όπλα.

Όλα οι συναγωνιστές και τα όπλα θα ντυθούν από φύλλα και θα φτιάξουν από την φύση φούμο».

Παρόμοιου τύπου αναφορά για χρήση όπλων και καμουφλάζ υπάρχουν και σε άλλα σημεία του εσωτερικού εγγράφου της Χρυσής Αυγής, και ειδικά στο 15ο σημείο, όπου σημειώνεται «ένα ακόμα μάθημα σκοποβολής και εκπαίδευσης κάλυψης βολής επίθεσης και άμυνας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα