«Η έξοδος στις αγορές οφείλεται στους Έλληνες»

 Τα εύσημα στους Έλληνες πολίτες για τις επίπονες προσπάθειες που κατέβαλλαν του όλα αυτά τα χρόνια απέδωσε ο Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την Κάσο όπου βρέθηκε, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτήν την εξέλιξη, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική και τόνισε πως αυτή «οφείλεται στους ίδιους τους Έλληνες και στις προσπάθειές τους».

Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε επίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιθυμεί και στηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, αρκεί η Άγκυρα να εγκαταλείψει τις θέσεις της ότι αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Κάσο προκειμένου να παραστεί στην έναρξη του εθνικού προγράμματος αγωγής-προαγωγής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που υλοποιείται από την πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, με δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το πρόγραμμα στοχεύει στη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους των μικρών νησιών με κινητές μονάδες, οι οποίες είναι εξοπλισμένες με υπερσύγχρονα μηχανήματα και με κλιμάκια ιατρών όλων των ειδικοτήτων.

Το προηγούμενο διάστημα παρόμοια ιατρική επίσκεψη έγινε με επιτυχία στο Καστελλόριζο, ενώ μετά την Κάσο οι κινητές μονάδες και οι γιατροί θα μεταβούν στην Αστυπάλαια. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την προσπάθεια και τη στήριξη που υπάρχει από το Ίδρυμα Νιάρχος, παραλληλίζοντας μάλιστα τις προσπάθειες αυτές με τις ενέργειες των Ηπειρωτών ευεργετών, που στήριξαν την πατρίδα σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο νησί από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη και τον δήμαρχο Κάσου Δημήτρη Ερωτόκριτο, οι οποίοι τον ενημέρωσαν επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα