«Η ακραία φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακούς χειρισμούς»

Με αφορμή την  ΚΥΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Εργασίας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης  Κεγκέρογλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακραίας φτώχειας δεν μπορεί να γίνεται με επικοινωνιακούς χειρισμούς και θέσπιση γραφειοκρατικών διαδικασιών που στοχεύουν στον τεχνητό περιορισμό των δικαιούχων. 

1) Η κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» από την αρχή αρνήθηκε επίμονα την επέκταση του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος που αποτελεί τον ασφαλή σύγχρονο θεσμό Κοινωνικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας με οικονομική στήριξη και εργασιακή επανένταξη.

2) Η κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αποφάσισε να διαθέσει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης 200 εκ. ευρώ για το 2015, όταν το 2014 είχαν διατεθεί 460 εκ ευρώ.

 3) Η κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» ανάμεσα στα κριτήρια, υιοθέτησε την έννοια του πραγματικού εισοδήματος όπως θεσπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα, το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, αλλά το κρίνει με βάση τα εισοδήματα του 2013!

 4) Η κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ενώ παρέλαβε εγκεκριμένα προγράμματα άμεσης υλοποίησης από 1-1-2015, ύψους 1.5 δις ευρώ, κωλυσιεργεί την έναρξη υλοποίησης τους για να τα παρουσιάσει ως δικά της.

»Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την επισιτιστική βοήθεια που υποβάλαμε στο Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) το Σεπτέμβρη, εγκρίθηκε στις 15 Δεκέμβρη του 2014 και κατατέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας 330 εκ ευρώ. Επίσης είναι εγκεκριμένο για άμεση υλοποίηση μέσω ΠΕΠ, ποσό ύψους 1.2 δις ευρώ.

»Τέλος υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το νομοσχέδιο και τις διατάξεις για τις τρεις παροχές, γιατί πιστεύει ότι κάθε βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που βιώνουν την ακραία φτώχεια μπορεί να πιάσει τόπο, αρκεί να είναι μέρος ενός αποτελεσματικού σχεδίου Κοινωνικής Προστασίας και όχι αποσπασματική ενέργεια που καλύπτει επικοινωνιακές ανάγκες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα