“Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων”

Η Αλίκη επισκέπτεται το Βρετανικό Μουσείο μαζί με τον θείο της. Εκεί όμως την περιμένει μια έκπληξη, ένας γάτος, εγγονός του γάτου Τσέσαϊρ της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, που της αποκαλύπτει ένα φοβερό μυστικό: ένα μαγικό υγρό που μεταμορφώνει τις φωτογραφίες σε μάρμαρα! Η Αλίκη έχει μια ιδέα….

Σε αυτό το εργαστήρι που εμψυχώνει η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη τα παιδιά θα βοηθήσουν την Αλίκη να βάλει τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Βρετανικό Μουσείο στη θέση που ανήκαν στον Παρθενώνα, και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του μαγικού υγρού, θα μεταμορφώσουν τις εικόνες σε αγάλματα. Τέλος, θα δραματοποιήσουν τις παραστάσεις από τα Αετώματα, τις Μετόπες και τη Ζωοφόρο και θα ζωντανέψουν σκηνές από τον Αγώνα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα, τη Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία, την Κενταυρομαχία και την Πομπή των Παναθηναίων.

Μέσα από το παιχνίδι, τα παζλ, την παντομίμα και την δραματοποίηση, το εργαστήρι αποκαλύπτει στα παιδιά τον πλούσιο κόσμο που είναι σκαλισμένος στα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα ευαισθητοποιεί σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας του βιβλίου Άλκη Ζέη, η οποία θα απαντήσεις στις ερωτήσεις των παιδιών.

Πολυχώρος Μεταίχμιο.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι.

Για παιδιά από επτά ετών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα