Η αλλεργία στις βεντέτες και η χαμένη ευκαιρία

 

Με την ισοπαλία κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις (1-1) ο Ολυμπιακός μπορεί να εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, δεν κατάφερε ωστόσο να ικανοποιήσει γι’ άλλη μία φορά φέτος το κοινό του που θυμήθηκε τον Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Δεν ήταν λίγοι οι φίλοι των πρωταθλητών που αναπολούσαν την όχι και τόσο μακρινή εποχή που ο Αργεντίνος έπαιρνε σχεδόν… μόνος του τέτοια παιχνίδια, μόνο που αυτή τη φορά ο λατρεμένος σταρ της ερυθρόλευκης εξέδρας ήταν αδύνατο να σπρώξει τον πειραϊκό σύλλογο στη νίκη καθώς είχε… κοπεί από τη 18άδα με απόφαση του προπονητή.

Ο Πάουλο Μπέντο μπορεί μετά το τέλος της αναμέτρησης να υποστήριξε πως επιλέγει πάντα τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όμως η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά δεν έκανε και πολλά για να αλλάξει το ροή του αγώνα.

Μόλις μία αλλαγή πραγματοποίησε ο Πορτογάλος κι αυτή λίγα λεπτά πριν συμπληρωθούν τα 90 και δικαιολογημένα ο κόσμος αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να έχει γίνει αν ο Τσόρι βρισκόταν έστω στον πάγκο και έμπαινε κάποια στιγμή στο παιχνίδι.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού έδειξαν, πάντως, να παίρνουν το μέρος του Αργεντίνου στην κόντρα του με τον προπονητή του, που δεν μπορεί πια να κρυφτεί κάτω από το… χαλί. Και δεν μπορεί γιατί το μήνυμα του αγαπημένου σταρ των ερυθρόλευκων υποστηρικτών μεσοβδόμαδα είχε συγκεκριμένο παραλήπτη.

«Μην μπερδεύετε τη σιωπή μου με άγνοια, την ηρεμία μου με αποδοχή και την ευγένειά μου με αδυναμία» έγραψε ο 35χρονος άσος στο Instagram λίγη ώρα αφότου πληροφορήθηκε που δεν υπολογίζεται για την αναμέτρηση με τους Ελβετούς.

 

Δεν είναι ο μόνος

Βέβαια ο Τσόρι δεν είναι ο μόνος που παραμένει παροπλισμένος από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ανάλογης μεταχείρισης τυγχάνουν και οι Μαρίν, Πάρντο που υπό άλλες συνθήκες θα διεκδικούσαν και αυτοί (τουλάχιστον) μία θέση στη βασική ενδεκάδα, όμως για την ώρα δεν υπολογίζονται και τόσο από τον Πορτογάλο κόουτς που δείχνει να έχει ένα είδος εμμονής με τις βεντέτες και να εμπιστεύεται περισσότερο τους νεαρούς.

 

Η ουσία είναι πως χωρίς τον Τσόρι και τους υπόλοιπους παραγκωνισμένους ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο και να περάσει στην κορυφή του ομίλου. Σε μία τέτοια περίπτωση οι ερυθρόλευκοι θα πήγαιναν την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων (8/12) στο νέο ΓΣΠ της Λευκωσίας να παίξουν για δύο αποτελέσματα, προκειμένου να κρατηθούν στην κορυφή. Τώρα, αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τη νίκη προκειμένου να έχουν ευνοϊκή κλήρωση στους νοκ άουτ γύρους. Κι ως γνωστόν οι πρωτοπόροι της φάσης των ομίλων αποφεύγουν τις ομάδες που έρχονται ως τρίτες από το Τσάμπιονς Λιγκ και είναι θεωρητικά μεγαλύτερης δυναμικότητας από τους δεύτερους του Γιουρόπα.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού θυμήθηκαν ασφαλώς τη ρεβάνς με την Αρούκα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, γι’ αυτό και φώναξαν ρυθμικά ουκ ολίγες φορές το όνομα του Τσόρι. Στις 25 του περασμένου Αυγούστου ο 35χρονος Αργεντίνος μπήκε σαν αλλαγή με το ξεκίνημα της παράτασης και συμπαρέσυρε τους συμπαίκτες του στη σπουδαία ανατροπή – πρόκριση, σκοράροντας σε καθοριστικό χρονικό σημείο. Αν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο και οι ερυθρόλευκοι είχαν μείνει τόσο πρόωρα εκτός Ευρώπης η γκρίνια και τα… όργανα θα είχαν αρχίσει για τον Πορτογάλο τεχνικό πολύ νωρίς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα ξεκινούσε η σεζόν και πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν η εξέλιξή της.

Με τον προπονητή του Ολυμπιακού να έχει αυτή τη στιγμή το… πάνω χέρι μετά την εύκολη πρωτιά στην ελληνική Σούπερ Λιγκ και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα εκείνο που απομένει να δούμε είναι αν πήρε το… μήνυμα. Αν δηλαδή θα αλλάξει στάση απέναντι στον Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ και τα υπόλοιπα μεγάλα αστέρια που μέχρι τώρα βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Λένε πως το γυαλί αν ραγίσει δεν ξανακολλάει εύκολα και με τις σχέσεις τους να βρίσκονται σε οριακό επίπεδο εδώ και καιρό, εξαιτίας του παροπλισμού του παροπλισμού τους, το μόνο που μπορεί να τους φέρει πιο κοντά είναι η επιστροφή τους στο βασικό σχήμα. Κάτι που για την ώρα μοιάζει απίθανο παρά την επιθυμία του κόσμου…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα