“Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια- Χρειάζονται πράξεις”

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το πρωί της Παρασκευής ο Φρανσουά Ολάντ όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ήρθα εδώ με Γάλλους επιχειρηματίες, με ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος υπογραμμίζοντας πως η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια.

«Με συγκίνησε ιδιαίτερα η υποδοχή που μου επιφυλάξατε. Ξέρω τις θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια», επισήμανε ο Φρανσουά Ολάντ κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να τη στηρίζει. Το προσφυγικό αποτελεί ένα μεγάλο θέμα και η Γαλλία δεν θα εγκαταλείψει την χώρα σε ό,τι αφορά αυτό το πρόβλημα», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Ήρθα εδώ με Γάλλους επιχειρηματίες, με ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να μειώσουν την ανεργία. Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη πως πέρα από τη δημοσιονομική πειθαρχία η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο αγορά και κοινό νόμισμα.

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε «πως είναι μεγάλη χαρά και τιμή που μας επισκέπτεστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα στρατηγικός σταυροδρόμι και πρέπει να επιστρέψει στις αξίες της. Όλες οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν ένα κοινό αγώνα.

Το μήνυμα της παρουσίας σας σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα