Η αμφιλεγόμενη επιλογή προπονητή και ο… φανταχτερός Βιερίνια

Η νέα σεζόν εγκαινιάστηκε και επίσημα στον ΠΑΟΚ με την έναρξη της προετοιμασίας που μπορεί άλλες χρονιές να… μαγνήτιζε τον κόσμο, φέτος όπως περνά σε δεύτερη μοίρα με το ενδιαφέρον στραμμένο αλλού.

Το βάρος των αποφάσεων πέφτει στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στον Λούμπος Μίχελ, που έκανε μία αρκετή ξένη προς την ελληνική ποδοσφαιρική νοοτροπία και σε κάθε περίπτωση αμφιλεγόμενη επιλογή για τη θέση του προπονητή. Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς μπορεί να διαθέτει εξαιρετικό βιογραφικό για την ηλικία του (πήρε νταμπλ και 2 πρωταθλήματα Σερβίας στα 37 του χρόνια), όμως η πορεία του στους διεθνείς πάγκους είναι φθίνουσα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί το τρανταχτό όνομα που θα ξεσήκωνε τον κόσμο.

Ο 43χρονος, σήμερα, Σέρβος τεχνικός μπορεί το 2011 ποδοσφαιρικά να… σάρωσε τα πάντα στην πατρίδα του, κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Παρτιζάν, όταν βγήκε όμως για δουλειά εκτός Σερβίας δεν κατάφερε ποτέ κάτι ανάλογο, ούτε στην Κίνα, ούτε στο Ισραήλ.

Στον ΠΑΟΚ ο Στανόγεβιτς παίζει το προπονητικό του μέλλον και το ξέρει. Αν αποτύχει, το κασέ του στο διεθνές χρηματιστήριο θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο. Από την τοποθέτησή του στην επίσημη παρουσίασή του, έδειξε να γνωρίζει ήδη αρκετά πράγματα για το μέγεθος του συλλόγου στον οποίο βρίσκεται και τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν. Δεν είναι τυχαίο ότι φρόντισε να βάλει ο ίδιος τον πήχη πολύ ψηλά, προκειμένου να δώσει από το ξεκίνημα το στίγμα του πρωταθλητισμού.

«Ήρθα εδώ με σκοπό να δείξω το τρόπο παιχνιδιού μου, να δουλέψω πάνω σε αυτό και βήμα με βήμα να προσπαθήσω να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι. Νιώθω φόρτιση καθώς βρίσκομαι σε ένα ασπρόμαυρο περιβάλλον, που είναι οικείο για μένα. Είμαι σε ένα σύλλογο με απαιτήσεις.

Θα θέλαμε να έχουμε μια σεζόν λίγο καλύτερη από την προηγούμενη. Καταφέραμε πέρυσι να μπούμε στους ομίλους και να παλέψουμε στο πρωτάθλημα. Θα παλέψουμε για να βελτιώσουμε αυτά που πρέπει για να κάνουμε ένα βήμα περισσότερο από ό,τι πέρυσι. Το να υποσχεθώ ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα δεν έχει μεγάλη σημασία. Αν πετύχω ό,τι και ο προηγούμενος προπονητής δε θα είναι επιτυχία διότι πάντα θέλει να πηγαίνεις ένας βήμα μπροστά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Την ίδια στιγμή ο Λούμπος Μίχελ αναζητά όχι μόνο ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά, αλλά και έναν παίκτη – κράχτη, που θα αξιοποιηθεί και επικοινωνιακά, ώστε να… ζεσταθεί ο κόσμος. Ο Βιερίνια πληροί και τα δύο αυτά κριτήρια κι αυτός είναι ο λόγος που ο ΠΑΟΚ θα παλέψει μέχρι τέλους τη συγκεκριμένη μεταγραφική υπόθεση, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή του με έναν πολυθεσίτη πολυτελείας.

Με τον Πρίγιοβιτς υγιή και σε φουλ προσαρμογή, συν τον 31χρονο λατρεμένο Πορτογάλο της εξέδρας, ο δικέφαλος του βορρά αλλάζει επίπεδο από τη… μέση και μπροστά. Το θέμα είναι στα μετόπισθεν τι γίνεται και κάτω από τα δοκάρια με τη δεδομένη απουσία του Γλύκου που θα επιστρέψει στις προπονήσεις το Νοέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα