«Η ανάθεση του Μουντιάλ στο Κατάρ ήταν ένα λάθος»!

Με κυνικό και σχεδόν αποστομωτικό τρόπο, ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, παραδέχθηκε δημοσίως ότι η ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, ήταν ένα μεγάλο λάθος!

Η αραβική χώρα με τα πετρέλαια και τον μεγάλο ορυκτό πλούτο, επικράτησε των υποψηφιοτήτων που είχαν θέσει οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία και η Αυστραλία, και ανέλαβε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Η τελική απόφαση ελήφθη τον Δεκέμβριο του 2010 και από τότε είχε ξεσηκώσει τις πρώτες αντιδράσεις, οι οποίες, κάθε χρόνο που περνούσε, γίνονταν ολοένα και πιο έντονες.

Ευθύς εξ’ αρχής, μεγάλα ονόματα του χώρου είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις υψηλές θερμοκρασίες που χαρακτηρίζουν την περιοχή, οι οποίες είναι παντελώς ακατάλληλες για τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου, πολύ δε περισσότερο στο κορυφαίο επίπεδο ενός Μουντιάλ. Ακόμη και η διεθνής αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα είχε καταφερθεί εναντίον της FIFA, για τη συγκεκριμένη απόφασή της.

Μέχρι πρότινος, ο Μπλάτερ παρέμενε ακλόνητος στη θέση του περί σωστής ανάθεσης του Μουντιάλ. Ωστόσο, η δημοσιοποίηση μίας σειράς παρασκηνιακών ενεργειών και σκανδάλων, που αφορούσαν τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάθεση της διοργάνωσης, υποχρέωσαν τον Πρόεδρο της FIFA να αναθεωρήσει τις απόψεις του, με αποκορύφωμα τη δήλωσή του περί λανθασμένης απόφασης.

Βέβαια, ο κυνισμός δεν έλειψε από τον 78άχρονο παράγοντα, ο οποίος δικαιολόγησε τη στάση του ιδίου, αλλά και της Ομοσπονδίας, με το εξής «επιχείρημα»: «Φυσικά και ήταν λάθος. Όμως όλοι γνωρίζουμε, ότι τα λάθη είναι μέσα στη ζωή»!

Μετά τις δηλώσεις του Σεπ Μπλάτερ και τις διαστάσεις που πήραν σε παγκόσμιο επίπεδο, η FIFA εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας πως ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έκανε λόγο για… λάθος με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης! Γλώσσα λανθάνουσα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα