“Η ανίερη συμφωνία σιωπής”

Θα επιμείνει ως το τέλος στην πρόταση της η Φώφη Γεννηματά σε ότι αφορά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από το 2001. Μάλιστα αυτό το θεωρεί μονόδρομο, προκειμένου αφενός μεν να αναδειχθούν οι ευθύνες της περιόδου Καραμανλή, τις οποίες στην Χαριλάου Τρικούπη δεν λησμονούν, αφετέρου δε για να σπάσουν την αλυσίδα που συνδέει το Μαξίμου με την Ραφήνα.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προσπάθησε με πολύ προσεκτικά βήματα να οριοθετήσει τις δικές «κόκκινες» γραμμές έναντι των δύο μονομάχων στη χθεσινή ομιλία της στη Βουλή. Έτσι επιτέθηκε σκληρά κατά του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθύμισε ότι ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που από το βήμα της Βουλής είχε σπεύσει να καλύψει τον Γιάνη Βαρουφάκη αναφορικά με το plan B.
«Τότε τον χαρακτήριζε πολύτιμο asset για τη χώρα. Μετά βέβαια τον πέταξε στα πυρά» είπε και πρόσθεσε «αυταπάτες ή όχι αυτές οι πολιτικές επιλογές κόστισαν στην χώρα απώλεια χρόνου και χρήματος και μάλιστα ελληνικού».
«Έτσι γίνονται οι εναλλακτικοί σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στις δημοκρατικές χώρες κ. Τσίπρα; Από μηχανισμούς στα όρια παρακρατικής λειτουργίας που στήνονται εν κρυπτών στις παρακάμερες των υπουργικών γραφείων; Με φίλους κολλητούς, και περαστικούς πρόσωπα χωρίς καμία θεσμική υπόσταση, λογοδοσία και ευθύνη;» αναρωτήθηκε προκαλώντας τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν διέπραξε αυτό το ατόπημα.
Οξύτατη ήταν όμως και απέναντι την αξιωματική αντιπολίτευση. Κατηγόρησε την ΝΔ ότι την ίδια στιγμή που διαφωνεί άγρια με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον Βαρουφάκη «τα βρίσκει ξαφνικά» όταν ανοίγει η συζήτηση για το πώς μπήκαμε στα μνημόνια.
«Ανίερη συμφωνία σιωπής. Η περίοδος 2004-2009 , ιδιαίτερα, διαγράφεται επιμελώς και από τους δύο. Λωτοφάγοι. Στη ουσία συνένοχοι για την απόλυτη σιωπή». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει πως είναι δυνατόν εκείνος που καταψήφισε τον Παυλόπουλο για ΠτΔ να μην θέλει να πέσει φως στην συγκεκριμένη περίοδο. «Τώρα γιατί έχετε γλωσσοδέκτη;» ανέφερε σκωπτικά.
Στην Χαλκιδική
Στο μεταξύ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Χαλκιδική. Με βάση το πρόγραμμα της θα επισκεφθεί το απόγευμα το γραφείο του Δημάρχου Νέας Προποντίδας στα Νέα Μουδανιά, ενώ αμέσως μετά θα μιλήσει στο Κλειστό Θέατρο της περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα