“Η ανεργία θα είναι στα ύψη για 21 χρόνια”

Nέες βόμβες έριξε ο “σκληρός” του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν αναφερόμενος στην Ελλάδα.Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει την ανεργία σε προ-κρίσης επίπεδα φέρεται να διατύπωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου.

Στην ίδια παρουσίαση, ο Tόμσεν ανέφερε πως, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα Eurogroup, διαπιστώνει πως η ζώνη του ευρώ έχει καταγράψει πρόοδο, τόσο στην αρχιτεκτονική της, όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική»

Εντούτοις, εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική, αναπτυξιακό σχέδιο, όπως αυτό του Γιούνκερ, τραπεζική ένωση και κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ο τεχνοκράτης σημείωσε πως «μελλοντικά θα πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος να δίνονται κίνητρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα