Η ανορεξία, η κατάθλιψη, ο καρκίνος, η αφαίρεση πλευρού: Η Αννέτ Αρτάνι αποκαλύπτει τα πάντα στην «Α»

Της  Σπυριδούλας Κάμπου

Από σαράντα κύματα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια η ζωή της Αννέτ Αρτάνι. Το 2008 μετακόμισε μόνιμα στην Αμερική θέλοντας να ανοίξει μουσικά τα φτερά της σε διεθνές επίπεδο. Λίγους μήνες μετά θα παντρευόταν τον πρώτο της σύζυγο, με τον γάμο τους να κρατάει μέχρι και το 2011. Λίγο καιρό μετά στη ζωή της θα έμπαινε ο Τζιοβάνι Ολιβέρα, ο οποίος της έκανε να νιώσει το μοναδικό συναίσθημα της μητρότητας. Λίγο μετά τη γέννηση του μονάκριβου γιου της όμως θα άνοιγε και ο ασκός του Αιόλου.

Η επιλόχειος κατάθλιψη της χτύπησε την πόρτα, λίγο αργότερα και ο καρκίνος, με τον πατέρα του παιδιού της να την εγκαταλείπει. Η Α.Αρτάνι όμως δεν το έβαλε κάτω. Πολεμώντας με σθένος τα προβλήματα υγείας της, παίρνοντας δύναμη από το παιδί της, κατάφερε να κάνει μία σοκαριστική στροφή στην εξωτερική της εμφάνιση, κάνοντας πολλούς να διαδίδουν, ότι πάσχει από νευρική ανορεξία, μέχρι και ότι έκανε αφαίρεση πλευρών για να φαίνεται πιο αδύνατη η μέση της.

Η Α.Αρτάνι μέσω της «Α» έδωσε τέλος σε όλα τις φήμες που λέγονται για εκείνη, αποκαλύπτει τα πάντα για τον δικαστικό της αγώνα με τον πρώην σύντροφό της που μόλις ξεκίνησε, ενώ δηλώνει πανέτοιμη να επιστρέψει δισκογραφικά στην Ελλάδα.

 

Μετάνιωσες που επέλεξες τον συγκεκριμένο άντρα να γίνει ο πατέρας του παιδιού σου;

Στις δύσκολες στιγμές βλέπεις ποιοι άνθρωποι είναι οι αληθινοί και οι  κατάλληλοι και δυστυχώς έπρεπε να κάνω ένα παιδί για να καταλάβω ότι ο συγκεκριμένος δεν ήταν. Όμως δεν μετανιώνω  για τίποτα γιατί έχω ένα παιδάκι που το λατρεύω. Καλώς ή  κακώς,  ήτανε η μοίρα μου να κάνω αυτό το παιδί μαζί μ’ αυτό τον άνθρωπο. Κανείς όπως και εγώ δεν θα ήθελα να ήμουν στην κατάσταση που βρίσκομαι τώρα.  Αλλά αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουνε και προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο για το παιδάκι μου και να μεγαλώσει με αγάπη και από τους δύο γονείς του.

 

Η σύγκρουσή σου με τον πατέρα του γιου σου, τι αντίκτυπο έχει στο παιδί;

Γενικότερα δεν θέλω να βγάλω στη δημοσιότητα  όλα τα προσωπικά μας και αυτά που πέρασα σε λεπτομέρειες με τον πατέρα του παιδιού μου. Ούτως ή άλλως αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, δεν αλλάζουνε και δεν θέλω το παιδί μου μεθαύριο να τα διαβάσει όλα αυτά που γίνηκαν με λεπτομέρειες. Και ούτε πρόκειται να του πω ποτέ τίποτα κακό για τον πατέρα του. Η δουλειά μου ως μητέρα είναι να κάνω το παιδάκι μου να νιώθει αγάπη και σταθερότητα στη ζωή του και στην ψυχολογία του!

Πώς τα βγάζεις πέρα μεγαλώνοντας ένα παιδί μόνη σου; Έχεις οικονομική βοήθεια από κάπου;

Αυτή τη στιγμή τραγουδάω και γράφω μουσική ,βγάζοντας τα χρήματά μου όπως έκανα μια ζωή. Ο λόγος που είχα ζητήσει για κάποια οικονομική βοήθεια δεν ήτανε γιατί τα  χρειαζόμουνα για να ταΐσω το παιδί μου. Χωρίς βοήθεια τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας εδώ και πολύ καιρό. Απλά είχα ζητήσει βοήθεια μέσω διαδικτύου  για να βρώ τα χρήματα για τους δικηγόρους. Μάζεψα λίγα χρήματα και ο λογαριασμός όσο πάει και μεγαλώνει. Έχω μάθει πλέον να τα κάνω όλα μόνη μου και όταν ήρθε η στιγμή που χρειαζόμουνα βοήθεια μία φίλη μου το πρότεινε και μου είπε να μην ντρέπομαι καθόλου. Δόξα τον θεό μένουμε στο δικό μας σπιτάκι αλλά καμιά φορά η ζωή σε αναγκάζει να ζητήσεις κάποια βοήθεια από ξένους και τελικά ο κόσμος είναι καλός.

Σκέφτηκες μήπως κάποιοι σε επικρίνουν για τον διαδικτυακό έρανο που έκανες;

Πάντα ο κόσμος θα βρει κάτι να πει. Δυστυχώς όπως υπάρχουν αυτοί που θέλουν το καλό σου, υπάρχουν και οι άλλοι που απλά θέλουν το κακό σου και να σε κουτσομπολέψουν. Με αυτούς τους ανθρώπους δεν θα κάτσω να ασχοληθώ, ούτε να τους δώσω σημασία. Αυτός που με κρίνει σήμερα μεθαύριο που μπορεί να είναι σε μία παρόμοια κατάσταση, τότε θα με καταλάβει. Προσπαθώ να κρατήσω την καρδιά μου ανοιχτή και όσοι λένε αρνητικά πράγματα, τους συγχωρώ.

Η μάχη σου με την κατάθλιψη συνεχίζεται ακόμα;

Συνεχίζω να είμαι σε κάποιο πρόγραμμα και είμαι πολύ καλά. Ειλικρινά χαίρομαι που υπάρχουν  τέτοια προγράμματα που βοηθούν νέες μαμάδες, και που πραγματικά βρήκα τη δύναμη να πάω μόνη μου. Πιστεύω ότι δεν είναι ντροπή να πας να ζητήσεις βοήθεια. Το χειρότερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να κάθομαι να κλαίω, να στεναχωριέμαι και να ξεχάσω ότι έχω ένα παιδάκι σπίτι που με χρειάζεται.

Μέσα σε όλα τα όσα άσχημα περνούσες, ήρθες αντιμέτωπη και με τον καρκίνο. Σε ποια φάση είναι η υγεία σου αυτή τη στιγμή;

Για το θέμα του καρκίνου, μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά απλά πρέπει να πηγαίνω πιο συχνά στον γιατρό. Δόξα το θεό, επειδή εγώ ξεχνάω τον εαυτό μου γιατί δίνω προτεραιότητα στο παιδί μου, είμαι τυχερή που έχω πολλούς καλούς φίλους που μου θυμίζουν συνέχεια να με προσέχω.

Η ξαφνική απώλεια των κιλών σου πραγματικά σοκάρει. Πάσχεις από νευρική ανορεξία;

Φυσικά και δεν υποφέρω από νευρική ανορεξία όπως διαδίδουν κάποιοι. Αν με δεις από κοντά είμαι μικροσκοπική και στα κανονικά κιλά μου. Τα κιλά της γέννας δεν τα έχασε τόσο γρήγορα. Αφότου αρρώστησα αδυνάτισα λίγο παραπάνω από το κανονικό, και δεν είχε να κάνει με τη νευρική ανορεξία. Εκείνη την περίοδο είχα μία γυμνάστρια που με βοηθούσε με την άσκηση να μη χάσω το ηθικό μου και με προετοίμαζε για να κάνω ένα body building show τον  Απρίλη… Τότε όμως πάλι αρρώστησα και οι θεραπείες που έκανα όσο και αν έτρωγα ένιωθα αηδία. Τώρα πια που είμαι καλά έχω βάλει στόχο να κάνω αυτό το bodybuilding show και θα το καταφέρω.

Αφαίρεσες τελικά πλευρά από τη μέση σου για να φαίνεσαι πιο αδύνατη;

«Όταν διαβάζω ότι αφαίρεσα πλευρό από τη μέση μου, γενικά δεν ξέρω τι να πω στον κόσμο. Από τη μία ζητάω οικονομική βοήθεια για τους δικηγόρους και έχω ξαφνικά τα λεφτά να κάνω εγχειρήσεις; Το θεωρώ ρεντίκολο όλο αυτό. Εφόσον ο κόσμος ξέρει τι έχω περάσει με την υγεία μου, δεν χωράει το μυαλό ότι μπορούνε να λένε τέτοια πράγματα στα σοβαρά. Όλα αυτά που λένε για την αφαίρεση πλευρού και πλαστικές είναι για γέλια.

Υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή σου αυτή την περίοδο;

«Αυτή τη στιγμή κοιτάω μόνο το παιδάκι μου και να ξαναφτιάξω τη ζωή μου αφού πρώτα τελειώσουμε με τα δικαστήρια. Δεν λέω ότι δεν υπάρχει κανένας, αλλά η προτεραιότητά μου δεν είναι αυτό αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα “Η ΑΠΟΨΗ” του Σαββατοκύριακου.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα