Η απολογία του Σερ Άλεξ για τον Μόγιες

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δεκαετία του ’80 και από μία ομάδα που βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τη μετέτρεψε στον σύγχρονο μύθο που κατέκτησε όλους τους τίτλους στον πλανήτη. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα που έχει αποσυρθεί, τον ακολουθεί μία «σκιά»! Ο Ντέβιντ Μόγιες…

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απολογείται στο βιβλίο που εξέδωσε για την επιλογή του να τον διαδεχθεί ο Ντέιβιντ Μόγιες. Ο τελευταίος απέτυχε οικτρά στους «κόκκινους διάβολους», διαλύοντας μέσα σε έναν χρόνο, ότι με κόπο δημιούργησε για δεκαετίες ο Σερ Άλεξ.

«Είχα πάρει την απόφαση να αποχωρήσω από τους πάγκους τον Οκτώβριο του 2012, όταν απεβίωσε η αδερφή της συζύγου μου. Πως όμως θα το έλεγα εκείνη τη στιγμή στους ιδιοκτήτες; Ήξερα ότι σήμαινε πολλά για αυτούς ο τίτλος της Πρέμιερ Λιγκ κι έτσι συνέχισα… Ήμουν έτοιμος να ανακοινώσω στη διοίκηση από τον Μάρτιο ότι θα αποσυρόμουν, αλλά την ίδια περίοδο τους είπε ότι θα αποχωρούσε ο εκτελεστικός διευθυντής Ντέιβιντ Γκιλ.

Ήταν πλήγμα για τον σύλλογο. Είχα όμως πάρει την απόφασή μου και θα το ανακοίνωνα κι εγώ. Μόλις το είπα στους Γκλέιζερ, ξεκινήσαμε την αναζήτηση του επόμενου προπονητή. Επιλέξαμε τον Ντέιβιντ Μόγιες κι εκείνη τη στιγμή φάνταζε ιδανική λύση. Υπήρχε ενθουσιασμός γιατί επρόκειτο για Βρετανό προπονητή με ιστορία και κουβαλούσε 11 χρόνια πολύ καλής δουλειάς στην Έβερτον. Όμως δεν έγινε η δουλειά όπως την είχαμε φανταστεί…» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Φέργκιουσον.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα