Η απόλυτη παράνοια

Τελικά εμείς σαν χώρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κερδίζουμε ή χάνουμε; Σε αυτό το ερώτημα μάλλον τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν τα πλέον ακατάλληλα άτομα για να δώσουν μία σαφή απάντηση.

Εάν μάλιστα κάποιος αποφασίσει να διαβάσει τα όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς σε ραδιοφωνικό σταθμό και τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης, τότε θα νομίζει ότι πρέπει να επισκεφθεί τον ψυχίατρο του. Η πραγματικότητα βεβαίως είναι διαφορετική. Ο υπουργός Εσωτερικών είπε την πικρή αλήθεια, αλλά φυσικά δεν δείχνει καμία ευαισθησία για παραίτηση. Είναι καιρός τώρα να χάσεις τον βασιλικό μισθό του βουλευτή συν το υπουργικό μπόνους.

Όσο για το Νίκο Παππά είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ειδικότητα του είναι να παρουσιάζει το άσπρο ως μαύρο. Και βέβαια σε λίγες ημέρες δυστυχώς για τη χώρα τίποτα από όσα είπε ο κ. Παππάς δεν θα ισχύουν, καθώς όχι μόνο η Αθήνα θα αποδεχτεί τα πάντα, αλλά το χειρότερο είναι ότι για μία ακόμη φορά οι πολίτες θα πληρώσουν τον δήθεν “ηρωισμό” των κυβερνώντων.

Ο Σκουρλέτης 

«Ζούμε σε συνθήκες μιας διαρκούς πολιτικής ήττας. Είμαστε αναγκασμένοι διαρκώς να κάνουμε συμβιβασμούς. Αλλά ταυτόχρονα να μπορούμε να διακρίνουμε και ποιες είναι οι μικρές έστω δυνατότητες για να σώζουμε ή να κερδίζουμε πράγματα από τη συμφωνία με τους θεσμούς». Αυτά τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, σημείωσε ότι αν δουν την κυβέρνηση να συμβιβάζεται με τα μέτρα λιτότητας «θα είναι το πρώτο βήμα της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς». «Μπορεί να υπoστήκαμε μια πολιτική ήττα, αλλά η μεγαλύτερη πολιτική ήττα είναι όταν υιοθετείς τις προτάσεις του αντιπάλου σου. Και αυτό δεν θα το κάνουμε ποτέ», διαβεβαίωσε.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση του χρέους, κάνοντας λόγο για «ακαμψίες της Ευρώπης», ενώ συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι πειραματόζωο, όχι μόνο για να εφαρμόζονται ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά για να αρχίζει να εμπεδώνεται η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων, με τις διευρυμένες ανισότητες. Μιας Ευρώπης που ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τις μεγάλες αξίες που την οδήγησαν στη συγκρότησή της».

Ο Παππάς

Σε αντίθεση με τον Σκουρλέτη ο Νίκος Παππάς είναι μέσα στην καλή χαρά, υποστηρίζοντας πως στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί μία λύση, η οποία δεν θα είναι λύση.

Στο ερώτημα αν η Αθήνα θα συμφωνήσει, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να είσαι «ωσεί παρών», δηλαδή δεν θα βάζει χρήματα, αλλά θα «κουμαντάρει» το πρόγραμμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε: «Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε μία λύση, η οποία δεν είναι λύση. Κι η παρουσία ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι το κριτήριό μας. Το κριτήριό μας είναι να διαμορφώνονται οι όροι για την ομαλή, από εδώ και πέρα, χωρίς ερωτηματικά και αμφιβολίες, χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού χρέους και την ομαλή και “εύκολη” αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών μας».

Ερωτηθείς αν στις 15 Ιουνίου η ελληνική πλευρά μπορεί να πετύχει μία διατύπωση που θα μας βάζει στο QE, το κυβερνητικό στέλεχος είπε: «Μπορούμε να πετύχουμε διατυπώσεις και λύσεις που να φέρνουν την Ελλάδα στη σφαίρα της κανονικότητας ως προς τη χρηματοδότηση. Και η σφαίρα της κανονικότητας, βεβαίως, είναι το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα