“Η απόλυτη φαρσοκωμωδία”

Με δηκτικό τόνο το ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει την ανάθεση στον όμιλο Καλογρίτσα της τέταρτης εργολαβίας του οδικού άξονα «Πάτρα-Πύργος». Σύμφωνα με τον Τομέα Υποδομών του ΠΑΣΟΚ πρόκειται για «φαρσοκωμωδία» με πρωταγωνιστή τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.
«Κι όμως στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γίνονται θαύματα. Ο εκλεκτός εργολάβος της κυβέρνησης κ. Χρ. Καλογρίτσας κέρδισε και την τέταρτη συνεχόμενη εργολαβία του οδικού άξονα “Πάτρα – Πύργος”. Μια ακόμη φαρσοκομωδία με πρωταγωνιστή τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος δήλωνε ότι με την κατάτμηση του έργου σε 8 εργολαβίες θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός, επιτάχυνση του έργου και περισσότερες εταιρείες που θα ενεργοποιηθούν» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Όπως επισημαίνει «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρέλαβαν τον Ιανουάριο 2015 ένα ενιαίο έργο, δημοπρατημένο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Το ακύρωσαν για λόγους που σήμερα αποκαλύπτονται». Όπως τονίζει ο τομέας Υποδομών της Χ. Τρικούπη «Σήμερα, μετά από 2 χρόνια, το έργο δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει χρηματοδότηση, δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και δεν έχει ακόμη υποβληθεί φάκελος μεγάλου έργου στην Ε.Ε. Όλα στον αέρα!»
Και το ΠΑΣΟΚ καταλήγει: «Άξιος ο μισθός τους υπέρ των αφεντικών τους και σε βάρος της κοινωνίας και της διαφάνειας. Μωραίνει Κύριος…»
Ο Λοβέρδος
Επίθεση στα κυβερνητικά στελέχη που με ατυχείς δηλώσεις προκαλούν αναταράξεις στην οικονομία, στην κοινωνία και στην πορεία της διαπραγμάτευσης εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.
«Ποιον κοροϊδεύει ο πρωθυπουργός της χώρας όταν διατυμπανίζει ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο στήσαμε την οικονομία στα πόδια της» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συνεχίσει: «Σήμερα, ο κ. Βερναρδάκης, αντίθετα με τα όσα λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σας, μας είπε ότι αν η ποσοτική χαλάρωση δεν θα γίνει τον Μάρτιο, δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Αυτό είναι ένα μήνυμα στην οικονομία ότι η ρευστότητα δεν παίζει και μεγάλο ρόλο. Με τις δηλώσεις σας προκαλείτε εφιάλτες στην οικονομία».
Από το «στόχαστρο» του κ. Λοβέρδου δεν ξέφυγε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. «Υπουργός αγανακτισμένος, το πάλαι ποτέ, είπε σε πολίτη «άντε πάγαινε». Εσείς να πάτε. Να σηκωθείτε και να φύγετε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Ο Θεοχαρόπουλος

Την ανοιχτή και σταθερή πρόσκληση για συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι, επανέλαβε σε συνέντευξή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος και πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Ο εκ των Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, κάλεσε τον Σταύρο Θεοδωράκη σε συμπόρευση. «Ελάτε να πάμε όλοι μαζί, να ενωθούμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ενωθούμε, να ανανεωθούμε για να γίνει η μεγάλη παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε, σημειώνοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Όπως είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, το καλοκαίρι είχαμε μια συζήτηση που κατέληξε σε μια πολιτική συμφωνία, στο πόρισμα της επιτροπής διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Εκεί συμφωνήσαμε ότι αν προχωρήσουμε, θα γίνει και συνέδριο και εκλογή ηγεσίας από την βάση. Αφού υπήρχε συμφωνία σε αυτά, δεν υπάρχει λόγος να μην συμμετέχει κάποιος. Είναι η ώρα των πράξεων και των δεσμεύσεων», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επανέλαβε την σταθερή θέση του «ότι απαιτείται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμενων με άλλον πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα