“Η απόφαση και η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι ευθύνη του κράτους”

Νέα αναδίπλωση για την “ιερή” κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών από τον Νίκο Φίλη, μία μέρα μετά το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα (παρουσία του υπουργού Παιδείας και του Πάνου Καμμένου) στο Μέγαρο Μαξίμου όπου επήλθε ανακωχή. 

Θα εφαρμοστούν τα προγράμματα τα οποία αποφασίσαμε. Με υλικό το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στα σχολεία. Θα γραφτούν του χρόνου καινούρια βιβλία, είπε αρχικά ο υπουργός Παιδείας. Στο θέμα των Θρησκευτικών αναφέρθηκε από τα έδρανα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός.

«Έγινε προσπάθεια καταλλαγής ανάμεσα στις σχέσεις της πολιτείας με την εκκλησία. Η χθεσινή (σ.σ. την Τετάρτη)  συνάντηση βοήθησε την κατεύθυνση να αρθούν παρεξηγήσεις. Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας την έχει το κράτος. Βεβαίως, η εκκλησία μπορεί να εκφράζει την άποψή της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και συνέχισε:

«Ο διάλογος ποτέ δεν τελειώνει. Θα εφαρμοστούν τα προγράμματα τα οποία αποφασίσαμε. Με υλικό το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στα σχολεία. Θα γραφτούν του χρόνου καινούρια βιβλία».

«Η εκπαίδευση είναι θέμα του κράτους με σεβασμό στην άποψη της Εκκλησίας», πρόσθεσε ακόμα και συμπλήρωσε: «Και με τα θρησκευτικά, θα γίνει αξιολόγηση φέτος, θα υπάρχει ένας διάλογος με εκπαιδευτικούς και εκκλησιαστικούς φορείς γύρω από τα ζητήματα εφαρμογής των νέων προγραμμάτων».

«Πρέπει να σεβόμαστε το θρησκευτικό συναίσθημα, να αναγνωρίζουμε τον σύνθετο ρόλο της θρησκείας. Κάθε μέρα, η κυβέρνηση με την πολιτική της αποδεικνύει ότι τα σέβεται. Το θέμα φορά την θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των νέων. Και το άρθρο του Συντάγματος, μιλά γενικά για την Εθνική και Θρησκευτική αγωγή των παιδιών. Όχι ειδικά για χριστιανική εκπαίδευση ή ορθόδοξη», είπε ακόμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα