“Η απόφαση του Eurogroup βάζει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα”

Στη Βιέννη βρίσκεται ο Γιώργος Κατρούγκαλος και αναφέρθηκε ξανά στην απόφαση του Eurogroup εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι τα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες βάζουν τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα και δημιουργεί προοπτικές για την οικονομία και την κοινωνία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην αυστριακή πρωτεύουσα για τη Διεθνή Διάσκεψη «Παιδική ηλικία χωρίς σωματική τιμωρία», ο Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι : «Μία καινούρια προοπτική, για την ελληνική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία, ανοίγεται, για πρώτη φορά, με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, και αυτό για δύο λόγους».

Ο πρώτος λόγος, όπως είπε, είναι ότι «σταματά μία παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα, ως προς το αν θα περάσουμε την περίφημη αυτή αξιολόγηση. Θυμίζω ότι ήδη, πριν τις εκλογές του 2015, οφειλόταν αυτή και ήδη φαίνεται ότι πανηγυρικά περνάμε την αξιολόγηση αυτή και μάλιστα έχοντας λάβει μέτρα, που σε μεγάλο βαθμό προσπάθησαν να προστατέψουν και τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη».

Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ότι «για πρώτη φορά δεν έχουμε απλώς υποσχέσεις για τη ρύθμιση του χρέους, έχουμε μία σαφή τοποθέτηση ότι δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βιωσιμότητά του, έναν οδικό χάρτη που αναλύεται σε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, και συγκεκριμένες δεσμεύσεις των εταίρων μας».

«Ως εκ τούτου μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι ένα καινούριο ξεκίνημα βρίσκεται μπροστά μας» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα