Η Αυλωνίτου, η… Χάζενπλαστ και το παράλληλο σύμπαν

Πιθανότατα σε κάποιο παράλληλο σύμπαν –σίγουρα πάντως όχι στην Ελλάδα του τρίτου μνημονίου– ζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, που με δηλώσεις της στον τ/σ ΣΚΑΙ επιχείρησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων, η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υποστήριξε ότι «οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί» με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν», «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές». Μάλιστα, προκειμένου να πείσει για την ορθότητα όσων υποστήριξε, επικαλούμενη τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε δηλώσει ότι έμποροι τον έπιαναν από τα καταστήματα για να του πουν «σωθήκαμε» με τις νέες εισφορές, η κα Αυλωνίτου είπε ότι «μου λένε οι νέοι επιστήμονες ότι θα πληρώσουμε χαμηλότερες εισφορές». Για την ίδια, παρά το «θετικό έργο της κυβέρνησης», πρέπει «να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου», ενώ σημειώνει ότι «χρειάζονται αλλαγές στα υπουργεία».

Σύμφωνα με την Ελένη Αυλωνίτου, το πρόβλημα είναι ότι τα ΜΜΕ παρουσιάζουν με «μονομέρεια» τις ειδήσεις γιατί, όπως είπε, «δεν διαβάζετε τι έγραψε η… Χάζενπλαστ (σ.σ. αναφέρεται στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt)».

Επανέλαβε, τέλος, τη ρητορική της Αυγής περί «ξεπλύματος» του ναζισμού από την Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αντιδράσεις για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της Ε.Ε. για τα «εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων». «Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό ακόμα και των συνόρων».
Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα