Η Αυστρία απειλεί την Ελλάδα με έξοδο από τη Σένγκεν

Η σκληρή γραμμή της Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζεται αφού σε συνέντευξή της απειλεί εκ νέου την χώρα με αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα «δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων».

Σε προδημοσίευση συνέντευξής της στο κυριακάτικο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας «Βελτ αμ Ζόνταγκ», που μετέδωσαν το Σάββατο τα αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης, η συντηρητική πολιτικός αναφέρει πως εάν μία χώρα του Σένγκεν δεν ανταποκρίνεται διαρκώς στις υποχρεώσεις της και μόνον διστακτικά θέλει να δεχθεί βοήθεια, τότε δεν απαγορεύεται να γίνονται κάποιες σκέψεις.
Εάν η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, τότε θα πρέπει να συζητηθεί ανοικτά και μία προσωρινή αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, τονίζει.

Στη συνέντευξή της η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ διατείνεται πως είναι “μύθος” ότι δεν μπορεί να ελεγχθούν τα ελληνο-τουρκικά σύνορα, προσθέτοντας ότι το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συγκαταλέγεται στα ισχυρότερα της Ευρώπης και υπό πολιτική διοίκηση, αυτό φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον έλεγχο και την καταγραφή των μεταναστευτικών ροών.
«Η υπομονή πολλών Ευρωπαίων πλησιάζει στο τέλος της. Πολλά έχουν συζητηθεί, τώρα πρέπει επιτέλους να υπάρξει δράση. Πρόκειται για την προστασία της σταθερότητας, της τάξης και της ασφάλειας στην Ευρώπη», προειδοποιεί η Μικλ-Λάιτνερ, στο γνωστό πλαίσιο των φραστικών επιθέσεων της προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα