Η Βενεζουέλα πεινάει και οι γιοι του Μαδούρο ζουν στη χλιδή

H Bενεζουέλα έχει πνιγεί στο αίμα τους τελευταίους τέσσερις μήνες και οι νεκροί διαδηλωτές που αντιστέκονται στον Νικολάς Μαδούρο και στην πολιτική του, με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση από την εξουσία.ξεπέρασαν ήδη τους 100.

Συν τις άλλοις οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως κοτόπουλο, ζάχαρη αλλά και φάρμακα έχουν κάνει την κατάσταση στη χώρα ακόμα πιο δύσκολη και εκατομμύρια κόσμος πεινάει.

Ωστόσο όλα αυτά δεν φαίνεται να αγγίζουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας ο οποίος χορεύει στους ρυθμούς του despacito αλλά και τα παιδιά του ζουν στη χλιδή.

Πιο συγκεκριμένα, η Larazon αποκάλυψε ότι τα δύο θετά παιδιά του ηγέτη της Βενεζουέλας, ο Yoswal και ο Walter πέρασαν 15 ημέρες χλιδής στο ξενοδοχείο Ritz της Μαδρίτης.

Τα δύο αδέλφια, παιδιά της συζύγου του Μαδούρο, Σίλια Φλόρες έμειναν στο ξενοδοχείο από τις 4 έως τις 22 Ιουλίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το μίνιμουμ που ξόδεψαν μόνο για διαμονή και μετακινήσεις ξεπερνά τα 40.000 ευρώ, ο μέσος μισθός 2.000 πολιτών της Βενεζουέλας!

Απαγόρευση διαδηλώσεων επέβαλε ο Μαδούρο – Φυλάκιση για τους παραβάτες

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επέβαλε απαγόρευση διαδηλώσεων από την Παρασκευή 28 Ιουλίου για την αποφυγή ενδεχομένης «επιρροής» της διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης.
Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι κάθειρξη από πέντε έως δέκα χρόνια.

«Οι συναθροίσεις και οι δημόσιες διαδηλώσεις, οι πορείες και παρόμοιες εκδηλώσεις που ενδεχομένως διαταράξουν ή επηρεάσουν την ομαλή πορεία της εκλογικής διαδικασίας, απαγορεύονται», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

Από την 1η Απριλίου, περισσότεροι από 106 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

“Όλοι στους δρόμους”

Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση καλεί σε συγκεντρώσεις κάθε ημέρα από σήμερα ως την Κυριακή, οπότε θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών της συντακτικής συνέλευσης.

«Καλούμε τον λαό της Βενεζουέλας να προετοιμαστεί για μια έντονη ημέρα διαδηλώσεων την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, ώστε όλη η χώρα να δείξει στον κόσμο ότι η συντακτική συνέλευση δεν διαθέτει νομιμότητα», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Φρέντι Γκεβάρα.

«Καλούμε τη χώρα να προετοιμαστεί να βγει στους κεντρικούς δρόμους, τις λεωφόρους, τα δρομάκια και να παραμείνει εκεί μέχρις ότου σταματήσουμε την απάτη της συντακτικής συνέλευσης», επεσήμανε από την πλευρά του ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χόρζε Μίλαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα