Η βροχή έσωσε την ΑΕΚ

Μετά από μεγάλη αγωνιστική απραξία, οι παίκτες της ΑΕΚ χρειάστηκαν πάνω από 65 λεπτά παιχνιδιού κόντρα στον καλά οργανωμένο Πλατανιά για να βρουν ρυθμό. Από το σημείο αυτό και έπειτα, ίσως επειδή άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, ίσως πάλι επειδή ο θρασύτατος Γαλανόπουλος πήρε τη θέση του εξαντλημένου Γιόχανσον, η «κιτρινόμαυρη» ομάδα πίεσε περισσότερο κι έφτασε τελικά στη νίκη επί του Πλατανιά με σκορ 3-0.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μοράις δεν έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο τελευταίο τέταρτο, απλά άσκησαν μία πίεση παραπάνω στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ επιτέλους έδειξε νοοτροπία νικητή, αλλά η δουλειά που υποτίθεται έγινε αυτές τις μέρες της διακοπής δεν φάνηκε. Οι συνεργασίες δεν ήταν αυτοματοποιημένες και ο Πορτογάλος προπονητής θα πρέπει να προβληματιστεί, η δε διοίκηση να προβληματιστεί με τον Μοράις!

Κάποια κέρδη, ωστόσο, πέραν των τριών βαθμών που κρατούν την ΑΕΚ ψηλά, μπήκαν στο ταμείο της ομάδας. Νούμερο ένα κέρδος, το νέο… νούμερο ένα, ο Βασίλης Μπάρκας, ένας σπουδαίος τερματοφύλακας. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, πρέπει να τον δούμε και σε άλλα παιχνίδια πιο δύσκολα, αλλά τουλάχιστον έκανε κάποιες εξόδους μπλοκάροντας σταθερά μία βρεγμένη μπάλα. Νούμερο δύο, ο μικρός Γαλανόπουλος που κάθε φορά ενθουσιάζει! Από την προετοιμασία κιόλας φαινόταν ότι το παιδί έχει αρετές, πρέπει να το ψάξουν στην ΑΕΚ που ενώ Σιμόες και Γιόχανσον είχαν κατά καιρούς τα θέματά τους, ο μικρός δεν έπαιζε όσο επέβαλαν οι καταστάσεις.

Επίσης, ο Χρήστος Αραβίδης επέστρεψε στα γκολ μετά τον Μάρτη, έστω κι αν απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από τα 15 εκατοστά, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος σημείωσε δύο γκολ μετά από δύο χρόνια (το Δεκέμβρη του 2014 κόντρα στην Επισκοπή σκόραρε τρις). Η στατιστική υπηρεσία κατέγραψε το γκολ ως αυτογκόλ, αλλά πρόκειται περί ανεκδότου.  Στα πλην η μάλλον θλιβερή απόδοση του Ούγκο Αλμέιδα και το γεγονός ότι ο αντικαταστάτης του Πέκχαρτ δεν είναι παίκτης επιπέδου ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» από το 2008 και μετά, κάνουν πρωταθλητισμό όταν… απομακρύνονται από την κορυφή. Αυτή τη στιγμή η διαφορά είναι ακόμη σε γήινα επίπεδα, εννέα βαθμοί από τον Ολυμπιακό. Αν μπορέσει αυτή τη διαφορά να τη μειώσει στους έξι πριν υποδεχθεί τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ, τότε η ΑΕΚ θα μπορεί να ελπίζει τουλάχιστον στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Το πρόγραμμα είναι βατό, αλλά η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας απαραίτητη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα