“Η Βόρεια Ελλάδα να γίνει ένα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων”

Στο περίπτερο της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, στην 82η ΔΕΘ,  βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα  αλλά και με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δηλώσεις του τόνισε “την ανάγκη να γίνει η Βόρεια Ελλάδα ένα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι στόχοι και της Νέας Δημοκρατίας και συνεχάρη τον κ. Τζήκα για τη διοργάνωση της ΔΕΘ λέγοντας ότι η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της και τον προσανατολισμό της στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η Περιφέρεια έχει συγκροτημένο σχέδιο και η είναι η πρώτη πανελλαδικά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην 82η ΔΕΘ στις 11 το πρωί στην είσοδο της ΧΑΝΘ και αυτή την ώρα επισκέπτεται περίπτερα.

Στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Επίσης  το βράδυ της Παρασκευής  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

Ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον Πρόεδρό του κ. Νίκο Μαργαρόπουλο και είδε από κοντά ιστορικά εκθέματα του Μακεδονικού Αγώνα.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα έχει ως στόχο τη μελέτη και την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της Μακεδονίας. Να κρατά ζωντανή τη μνήμη των αγώνων του Ελληνισμού και να προβάλλει το ρόλο των καθημερινών ανθρώπων που άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα