Η Βόρεια Κορέα αναβαθμίζει βαλλιστικό πύραυλο που μπορεί να πλήξει τις ΗΠΑ

Για επιθετική χρήση όπλων προετοιμάζεται η Βόρεια Κορέα που προχωρά σε νέα αναβαθμισμένη έκδοση του βαλλιστικού πυραύλου  ΚΝ-20 που διαθέτει και ο οποίος θα μπορούσε να πλήξει τις ΗΠΑ, μόλις έξι μήνες μετά την πρώτη εκτόξευση πυραύλου ICBM. Αυτό μετέδωσε το CNN επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.

Ο πύραυλος θεωρείται μέρος των προσπαθειών του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν για την ταχεία εξέλιξη του πυρηνικού και του πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας προς την κατεύθυνση της επιθετικής χρήσης των όπλων, σύμφωνα με την εκτίμηση Αμερικανών αξιωματούχων που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας.

Οι εξελίξεις αυτές, οδηγούν τις ΗΠΑ σε επανεκτίμηση του χρόνου εξέλιξης της απειλής από την Βόρεια Κορέα, υπό την ανάγκη της διαρκούς αναβάθμισης της αμερικανικής αντιβαλλιστικής άμυνας κι αναφορικά με τις διαθέσιμες επιλογές στο αμερικανικό οπλοστάσιο.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στο CNN ανώνυμα με δεδομένη την απόρρητη φύση των πληροφοριών, ενώ έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι δεν δημοσιοποιούν απόρρητες πληροφορίες.

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, η εξέλιξη των προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας εντοπίζεται στο πυρηνικό καύσιμο, τους εκτοξευτές πυραύλων, αλλά και τα συστήματα ναυτιλίας και στόχευσης.

Οι πληροφορίες αυτές γνωστοποιούνται καθώς ο πρόεδρος Τραμπ προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στην περιοχή της Ασίας, με το ζήτημα της απειλής από την Βόρεια Κορέα, να προδιαγράφεται ως κορυφαίο μεταξύ των θεμάτων που θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει με τους ηγέτες της περιοχής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα