«Η γάτα με τα γαλάζια μάτια γύρισε εκεί που έπρεπε, στον σκουπιδοτενεκέ της»: Το παραμύθι-«καρφί» του Φουρθιώτη (σκληρό κείμενο)

Με ένα παραμύθι με πολλά αλληγορικά μηνύματα θέλησε να καληνυχτίσει τους διαδικτυακούς του φίλους το βράδυ της Κυριακής ο Μένιος Φουρθιώτης, και όσοι το διάβασαν αυτομάτως κατάλαβαν ποια είναι η γάτα του παραμυθιού που περιέγραψε.

Δεν ήταν λίγοι λοιπόν οι φίλοι του στα social media που αναρωτήθηκαν αν αναφέρεται στην Ελεονώρα Μελέτη, με την οποία έχει ξεσπάσει «πόλεμος» μετά τη λήξη της συνεργασίας του καναλιού μαζί της.

Αν και ο Μένιος Φουρθιώτης δεν τους απάντησε σε ποια αναφερόταν, διαβάζοντάς το, ένα είναι το σίγουρο. Ότι ο λόγος του και ο τρόπος γραφής του, “τσακίζει” κόκαλα.

 

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα…λίγο πριν κοιμηθώ χθες το βράδυ διάβαζα ένα από τα αγαπημένα μου παραμύθια και θα ήθελα πολύ να το μοιραστώ μαζί σας…γιατί και οι αληθινές ιστορίες είναι βγαλμένες μέσα από τα παραμύθια… Ο τίτλος του παραμυθιού είναι “Η Γάτα και τα Σάπια Ψάρια”…. Μ’ αρέσει να κοιμάμαι διαβάζοντας παραμύθια . Αγαπημένο μου αυτό για μια περίεργη γάτα Μεγάλωσε σ’ ένα πολύ πλούσιο σπίτι που ο ιδιοκτήτης ήταν συλλέκτης σπάνιων γατιών . Είχε πολλές . Η μία ήταν η αγαπημένη του Είχε γαλανά μάτια και πολύ μακριά μαλλιά . Οι υπηρέτες του την βρήκαν σ’ ένα σκουπιδοτενεκέ να κλαίει . Την μάζεψαν την καθάρισαν και του την δείξανε ..Ήταν η αγαπημένη του . Την χτενίζανε οι 12 δούλες της κάθε μέρα και εκείνη έκανε ότι ήθελε στο σπίτι – παλάτι . Οι άλλες γάτες δεν την αγαπούσαν . Όχι γιατί ήταν η αγαπημένη του ιδιοκτήτη, αλλά ήταν πονηρή, κλέφτρα, λαίμαργη και όταν ο ιδιοκτήτης έφευγε , εκείνη γρατζούνιζε τις άλλες , αναποδογύριζε τα πιατάκια με το νερό τους και το χειρότερο…επειδή ο ιδιοκτήτης ήταν φιλόζωος και περιέθαλπε με πολύ αγάπη αδέσποτα , εκείνη τα βασάνιζε …..χωρίς λόγο …για να γελάει μόνη της .
Κάθε φορά που οι φίλοι του συλλέκτη, έβλεπαν τ’ άλλα ζωάκια να κλαίνε της κάνανε παρατήρηση . Εκείνη όμως σήκωνε τις τρίχες της και νιαούριζε άσχημα δείχνοντας τα νύχια της και μετά πήγαινε και γουργούριζε στον ιδιοκτήτη ζητώντας κι’ άλλα παιχνίδια .Εκείνος δεν της χαλούσε κανένα χατίρι , κανένα όμως . Στον τεράστιο κήπο του σπιτιού – παλατιού βλέπανε όλα τα κακά που έκανε στα υπόλοιπα ζωάκια οι Κίσσες που κρυβόντουσαν στα δένδρα και ένας μπούφος .
Ο Μπούφος ήταν πολύ στεναχωρεμένος που έβλεπε τα υπόλοιπα ζώα να είναι πιστά στον ευεργέτη τους και την πονηρή γάτα να λερώνει τα πιατάκια με το νερό των άλλων, να χαλάει τα φαγητά τους αν και ήταν χορτασμένη και το χειρότερο να προσπαθεί να πιάσει τ’αγαπημένα χρυσόψαρα του ιδιοκτήτη που κολυμπούσαν στην λίμνη με τα νούφαρα Η γάτα με τα πλούσιο τρίχωμα και τα μεγάλα μάτια καθότανε όλη μέρα να την χτενίζουν οι δούλες της και ούτε μια φορά δεν είχε βοηθήσει τις υπόλοιπες που κυνηγούσαν τα ποντίκια που τρώγανε τις προμήθειες στα κελάρια …….Ο Μπούφος λοιπόν , ζήτησε βοήθεια από τις Κίσσες Ήθελε να γλιτώσει τον άνθρωπο που βρήκε στα σκουπίδια την γάτα και την έσωσε λίγο πριν την πάρει το μεγάλο κάρο Οι Κίσσες πονηρές όπως ήταν ….ξέρανε ότι , ό,τι και αν έκανε ο ιδιοκτήτης για να συνηθίσει την γάτα να τρώει καθαρό φαγητό εκείνη …έψαχνε και έτρωγε βρωμιές και μπαγιάτικα ψάρια που είχαν τόσο σαπίσει που ούτε τα ποντίκια δεν τα πλησίαζαν …Πέταξαν λοιπόν σ’ ένα άλλο παλάτι όπου εκεί ζούσε μια γάτα που η φήμη και η δύναμή της ήταν γνωστή σε όλα τα ζώα του τόπου ….Ήταν μια γάτα που φορούσε υπέροχες γόβες , με διαμάντινο περιλέμιο και μεγάλες τεράστιες βλεφαρίδες ….Οι Κίσσες μίλησαν σε αυτή την σπουδαία Βασίλισσα , για την άλλη που θα μπορούσε να γίνει ο καλύτερος σπιούνος της μεγάλης Γάτας Η μεγάλη όμορφη…σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να πάρει στο βασίλειό της μια τεμπέλα γάτα που θα ρουφιάνευε κάθε κίνηση υπηκόου της …Το πρόβλημα ήταν τι δόλωμα θα έβαζε για να την πάρει από τον ιδιοκτήτη που την αγαπούσε τόσο …. Οι Κίσσες άκουσαν τον προβληματισμό της υπέροχης Βασίλισσας και ξεκαρδίστηκαν στα γέλια … «Είναι τόσο απλό» της είπαν. « Μπορεί να κέρδισε την αγάπη και την εύνοια του ιδιοκτήτη που την βρήκε στα σκουπίδια , μπορεί να είναι τεμπέλα , μπορεί να έχει τα πάντα στο παλάτι του , αλλά έχει ένα μεγάλο πρόβλημα …Δεν έχει ξεπεράσει την αδυναμία της στα μπαγιάτικα και σάπια ψάρια … Έτσι και έγινε ! Η Βασίλισσα άνοιξε τα τεράστια γαλάζια μάτια της με τις τεράστιες βλεφαρίδες , έδωσε εντολή στις Κίσσες να πιάσουνε με τα νύχια τους ένα ποντίκι που είχε ψοφήσει στον κήπο και να το δείχνανε για …δόλωμα στην άλλη την πονηρή και την αχόρταγη Έτσι και έγινε . Για ένα ψόφιο ποντίκι , η τεμπέλα γάτα ακολούθησε τις Κίσσες που της έδειξαν τον δρόμο για το μεγάλο παλάτι της Βασίλισσας. Η μεγάλη Γάτα γουργούρισε από χαρά . Θα είχε έναν ακόμη προδότη στο στρατό των υπηκόων της …πολύ χρήσιμο για να διατηρήσει την εξουσία της , όσο για την αγαπημένη γάτα του ιδιοκτήτη ….ο αγαπημένος της χώρος ήταν τελικά ένας σκουπιδοτενεκές και εκεί ξαναγυρνούσε» .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα