Η Γαλλία ήταν μόνο η αρχή- Έρχεται κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη

Προοίμιο «χτυπημάτων» στην Ευρώπη χαρακτηρίζει τις επιθέσεις στη Γαλλία η «Bild». Η γερμανική εφημερίδα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί τους πάντες, πως τα όσα έγιναν στο Παρίσι και η φρίκη που έζησαν οι πολίτεςήταν μόνο η αρχή, αφού έρχεται κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων. Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία από την παρακολούθηση επικοινωνιών ανάμεσα σε μέλη της ηγετικής ομάδας του Ισλαμικού Κράτους.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές από την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA), που έχει υποκλέψει συνομιλίες στις οποίες οι ηγέτες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ουσιαστικά «ανακοίνωσαν» ένα νέο κύμα επιθέσεων.

Σε αυτές τις συνομιλίες, το Παρίσι μνημονεύεται ως το σήμα για μια σειρά επιθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με την Bild δεν υπάρχει πάντως αναφορά σε συγκεκριμένο σχέδιο επιθέσεων.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, που ήταν οι δράστες του μακελειού στο Charlie Hebdo, πριν τις επιθέσεις είχαν επαφές στην Ολλανδία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα