Η Γερμανία διαψεύδει επιχειρήσεις κατασκοπείας κατά των ΗΠΑ

Νέα επεισόδια προσθέτονται καθημερινά στο σίριαλ των παρακολουθήσεων και υποκλοπών τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη από τον επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DNI) Τζέιμς Κλάπερ και του διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) στρατηγού  Κιθ Αλεξάντερ, ότι οι συμμαχικές των ΗΠΑ χώρες πραγματοποιούσαν ή πραγματοποίησαν επιχειρήσεις κατασκοπείας κατά των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εξωτερικών Πληροφοριών BND Γκέρχαρντ Σίντλερ έσπευσε να προβεί σε δήλωση  διάψευσης.

«Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών από τη γερμανική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον», διαβεβαίωσε ο Γκέρχαρντ Σίντλερ με δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Zeit».

Αντιπροσωπεία της γερμανικής καγκελαρίας και των γερμανικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει τη σύναψη μεσοπρόθεσμα συμφωνίας με τις ΗΠΑ, με την οποία η Ουάσινγκτον θα αναλάβει τη δέσμευση ότι δεν θα κατασκοπεύει τη γερμανική κυβέρνηση ή τις γερμανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Οι ΗΠΑ διέψευσαν κατηγορηματικά τις πρόσφατες κατηγορίες για την συλλογή δεδομένων τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ευρώπη από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, με τους επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, να δηλώνουν  ενώπιον του Κογκρέσου ότι τα δεδομένα αυτά, που περιλαμβάνονται στα στοιχεία που αποκάλυψε ο Εντουαρντ Σνόουντεν, έχουν παραδοθεί στις αμερικανικές υπηρεσίες από ευρωπαϊκές υπηρεσίες Πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα