Η γρανιτένια άμυνα υπόσχεται πολλά!

Η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει εμφανιστεί στο κοινό της. Είναι πολύ νωρίς για μία τόσο καινούρια και δυναμική ομάδα μπάσκετ. Θα πρέπει να παρουσιαστεί σε περισσότερα 40λεπτα. Η ήττα από τον Άρη και η νίκη επί του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με 65-53 είναι απλά δύο αναγνωριστικά παιχνίδια.

Η Ένωση σίγουρα βρίσκεται δύο με τρία σκαλιά πάνω από πέρσι, αλλά είναι τόσα ακόμη τα ερωτηματικά αυτού του συνόλου που δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Το πρώτο ερωτηματικό είναι φυσικά ο Ανοσίκε!

Την έφεση στα ριμπάουντ την είδαμε. Στους πόντους όχι. Αν έχει έρθει ένας παίκτης για να προσφέρει κάτω από τους μέσους όρους του, τότε δεν μιλάμε για παίκτη-λαχείο. Αν, όμως, με τον καιρό «δέσει» και προσφέρει ενέργεια και αρκετά double-double, τότε θα αποτελέσει ένα ξεκάθαρο στήριγμα στον ούτως ή άλλως on fire Μαυροκεφαλίδη.

Δεύτερο ερωτηματικό ο Γουόρεν. Ως στιγμής, ο κόσμος λίγο δυσανασχετεί. Αλλά ο κόουτς Σάκοτα εξήγησε πως ο παίκτης έπρεπε να αγωνιστεί με διαφορετικό σκεπτικό σε αυτά τα δύο ματς, λόγω και των τραυματισμών.

Ερωτηματικά αποτελούν επίσης ο Κατσίβελης, αλλά και οι Κάρτερ, Σάκοτα. Στο σύνολο πέντε παίκτες, είναι πολλοί κι έτσι είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν να συμπεράσματα.

Αυτό που εκπλήσσει ευχάριστα, πάντως, είναι η εξαιρετική άνοδος τους Μιλόσεβιτς, η αγωνιστική εκτόξευση που Παπαντωνίου, η αξιοπιστία του Σκραμπ και κουβαλάει μαζί του τις θετικές εντυπώσεις από τις πρόσφατες υποχρεώσεις του με την Εθνική Καναδά και η συνολικά καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας. Στο τελευταίο πεντάλεπτο με τον ΠΑΟΚ, ο τρόπος με τον οποίο τον «στραγγάλισε»  και τον «κλότσησε» εκτός αγώνα ήταν εκπληκτικός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα