Η ΓΣΕΕ προανήγγειλε κινητοποιήσεις

Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ΓΣΕΕ, ενώ παράλληλα θα αποστείλει επιστολή στους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας αποφασίστηκε:

-Να εξουσιοδοτηθεί η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ να λάβει απόφαση για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση που θα γίνει τον Απρίλιο σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνάντησης Κορυφής αλλά και με τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας.

-Να αποσταλεί τις επόμενες ημέρες πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για τη ΓΣΕΕ η επαναφορά εξολοκλήρου του θεσμού των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί βασικό στόχο και «η υπογραφή Σύμβασης ενάντια στους μνημονιακούς νόμους θα δώσει ένα ακόμη σαφές πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση».

-Η ολομέλεια εξέφρασε την έντονη και ριζική διαφωνία της «στις σχεδιαζόμενες μαζικές ιδιωτικοποιήσεις – εκποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και ειδικότερα των στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων ζήτημα που δεν θα μείνει αναπάντητο».

-Για τη ΓΣΕΕ η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας παραμένει στην προμετωπίδα των αγώνων της, ενώ διαμηνύει πως «όσο συνεχίζονται οι ίδιες αδιέξοδες και αναποτελεσματικές πολιτικές, ο αγώνας θα συνεχιστεί».

Σημειώνει μάλιστα πως ο αγώντας αυτός δεν περιορίζεται μόνο σε απεργιακό επίπεδο αλλά και σε δικαστικό, αφού αναμένεται και έχει ήδη, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, καθυστερήσει κατά πολύ η απόφαση του ΣτΕ στο οποίο έχει προσφύγει η ΓΣΕΕ ζητώντας την ακύρωση της 6ης ΠΥΣ 2012 που καθόρισε νέους μειωμένους κατώτατους μισθούς, ενώ ετοιμάζεται και προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα