“Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής”

“Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής”. Aυτό διεμήνυσε ο Παύλος Χρηστρίδης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm”. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη δεν πρόκειται να αποτελέσει συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε τη ΝΔ.

«Δεν βλέπει κανένας τον εαυτό μας ως συμπλήρωμα.Δεν βλέπει κανένας ότι η παράταξη μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα είτε για τον ΣΥΡΙΖΑ είτε για τη Νέα Δημοκρατία.Για πρώτη φορά έγινε, μετά από πολλά χρόνια, μια συζήτηση σε πολιτικό, ιδεολογικό και αξιακό επίπεδο, με φωνές οι οποίες, από διαφορετική κατεύθυνση η καθεμία, έβαζαν ένα συγκεκριμένο στίγμα για το σήμερα και το αύριο» είπε αναφερόμενος στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

“Εμείς είμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης από το 2010”

«Εμείς είμαστε υπέρ της εθνικής συνεννόησης από το 2010 και αν τότε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθούσαν τον δρόμο των “Ζαππείων” και της “Θεσσαλονίκης”, η χώρα θα είχε βγει από την κρίση, ακριβώς όπως έγινε με την Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία […]
Από εκεί και πέρα εμείς δεν έχουμε τίποτε κοινό με αυτή την κυβέρνηση.
Είχαμε την επιλογή το 2015 να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, πολύ μεγάλη, με την ψήφο του ελληνικού λαού, αλλά και με την ψήφο 220 και πλέον βουλευτών, για να βγει η χώρα από την κρίση.

Τότε ο κ.Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε συνεργασία με τον κ.Καμμένο και να κάνει αυτά τα οποία κάνει το τελευταίο διάστημα» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως «από αυτή τη Βουλή δεν προκύπτει δυνατότητα εθνικής συνεννόησης, φυσικά και με ευθύνες οι οποίες έχουν να κάνουν και με την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δεν καταθέτει καμία απολύτως πρόταση, παρά μόνο την πρόταση για εκλογές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα