“Η δημόσια υγεία νοσεί και δεν το παραδέχονται”

Εξόχως επιθετική έναντι της κυβέρνησης ήταν η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή. Αφορμή στάθηκαν οι αποκαλύψεις για τα όσα επικρατούν στο χώρο της δημόσιας υγείας, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα σήμερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφερόμενη στον Παύλο Πολάκη είπε: “Έχει μάθει μόνο να φωνάζει και όχι να ακούει. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραθέτοντας μια σειρά παραδειγμάτων ζήτησε από την Κυβέρνηση να παραδεχτεί τα προβλήματα στην Υγεία, ώστε να λυθούν. «Η Υγεία δεν είναι θέμα για πολιτική αντιπαράθεση, αλλά δικαίωμα ζωής των ασθενών», είπε σχετικά.
Όμως η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε και σε όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας. Κι όπως τόνισε «δεν έχω κουραστεί να μιλώ για ανάγκη εθνικής γραμμής και εθνικής στρατηγικής για τη χώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει συμμετοχή σε Κυβέρνηση. Αν δεν το πετύχουμε αυτό, το 2017 θα είναι ακόμα μία χαμένη χρονιά για τη χώρα», κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία για «δημιουργία νέου πολιτικού δίπολου».
Ερωτηθείσα αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμμετείχε σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας, σημείωσε ότι, «η δική μας ενίσχυση μπορεί να βοηθήσει σε εθνική συνεννόηση», ξεκαθαρίζοντας ότι, η παράταξη «θα ακολουθήσει ανεξάρτητη πορεία, ώστε να πιέσει και τα δύο πρώτα κόμματα».
Αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, παραδέχτηκε ότι γίνεται αυτοκριτική σε σημείο «αυτομαστιγώματος», ενώ εξέφρασε την «πικρία» της για την πτώση του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώνοντας ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει ενότητα στο ΠΑΣΟΚ», ενώ πρόσθεσε ότι οι μόνες διαφοροποιήσεις σε ψηφοφορία στη Βουλή» ήρθαν από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Επεσήμανε επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος, ψήφισε βάσει κομματικής γραμμής. «Η ψήφος έχει σημασία», τόνισε. «Εμείς κάνουμε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση», είπε επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Πρόωρες εκλογές
Στο μεταξύ από την Τρίτη φαίνεται ότι η κ. Γεννηματά εισήλθε κι αυτή στο στρατόπεδο όσων επιθυμούν πρόωρες εκλογές, ζητώντας μάλιστα από τους πολίτες να ενισχύσουν αποφασιστικά στις κάλπες τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αλλαγή στην πορεία της χώρας. Οι συνεργάτες της αναγνώριζαν, βέβαια, ότι είναι πολιτικά ατελέσφορο ένα μικρό κόμμα να ζητεί εκλογές, τη στιγμή που δεν μπορεί να τις επιβάλει ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση. Αλλά, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει πλέον τίποτα διαφορετικό από αυτό που επιθυμεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που θέλει να απαλλαγεί το γρηγορότερον δυνατόν από τη σημερινή κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα