“Η διαφαινόμενη συμφωνία θα διώξει κεφάλαια από τη χώρα”

Έκκληση στους πιστωτές να πιέσουν για να επανέλθει το προηγούμενο πρόγραμμα απευθύνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με συνέντευξή του στο CNBC. Ο βουλευτής της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι η διαφαινόμενη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές είναι ένα μεγάλο λάθος που θα επιστρέψει τη χώρα στην ύφεση και θα διώξει κεφάλαια απ’ τη χώρα, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως δεν θέλει να την ψηφίσει.

“Δεν μπορούν να μας βάλλουν σε ένα πρόγραμμα που θα καταστρέψει για πάντα την Ελλάδα. Δεν είναι λύση η υπερφορολόγηση”, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος κάλεσε τους πιστωτές να πιέσουν να επανέλθει το προηγούμενο πρόγραμμα.

“Είχαμε ένα πρόγραμμα με το οποίο επαναφέραμε τη χώρα σε ανάπτυξη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συναινούν σε ένα πρόγραμμα που δεν θα πετύχει. Με τη νέα συμφωνία θα επιβληθούν πολλοί φόροι και όχι επενδυτές θα έρθουν αλλά θα φύγουν και όσοι μπορούν από την Ελλάδα”, δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν ξέρει τι θα κάνει. “Δεν θέλω να την ψηφίσω. Είναι μία κακή συμφωνία. Από την άλλη όμως δεν θέλω και ένα Grexit. Κατάφερε ο Τσίπρας να μας βάλει σε ένα μεγάλο δίλημμα. Θα συγκλιθούν τα όργανα στη ΝΔ και θα δούμε…”

Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα απέτυχε εκεί που έχουν πετύχει οι υπόλοιπες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: “Δεν είχαμε την τύχη να έχουμε πρωθυπουργό μία Μάργκαρετ Θάτσερ. Δυστυχώς μετά το Β’ ΠΠ η πλειοψηφία του κόσμου ήταν αριστεροί και κομουνιστές. Πίστευαν στην κρατική παρέμβαση”.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία δεν θέλει να αλλάξει. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα μέσα σε λίγα χρόνια, αλλά αυτό κατέστη αδύνατο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα