“Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν την χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τους φίλους μας”

Τη δική του απάντηση για το εισαγγελικό “ντου” στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, έδωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, εμείς ούτε την χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τους φίλους μας, ούτε για να κάνουν ελέγχους σε ΜΜΕ που μας κάνουν κριτική…» ανέφερε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ερωτηθείς σχετικά με τους εισαγγελικούς ελέγχους.

Ο Αλεξιάδης απάντησε από το βήμα της Ολομέλειας, όταν η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή του ζήτησε να τοποθετηθεί «για το τι συμβαίνει με την υπόθεση της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ που μετά την απόρριψη από την κεντρική τράπεζα της διοίκησης που ήθελε η κυβέρνηση να διορίσει στην ATTIKA BANK εστάλησαν εισαγγελείς στην εταιρεία της συζύγου του κ. Γιάννη Στουρνάρα για φορολογικό έλεγχο».

Ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης στην μομφή αυτή αντέδρασε λέγοντας « το “εστάλθησαν εισαγγελείς” που είπατε είναι βαρύτατο πολιτικά και θέλω να το υπογραμμίσω. Είναι βαρύτατο πολιτικά να λέτε ότι οι εισαγγελείς εστάλθησαν. Θα πρέπει να η ΝΔ να καταλήξει εάν η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη ή θέλετε να λέτε ότι είναι καθοδηγούμενη. Εμείς δεν χρησιμοποιούμε την Δικαιοσύνη, ούτε για τους φίλους μας ούτε να ελέγχουν ΜΜΕ όπως γινόταν επί των ημερών σας ή προηγούμενων κυβερνήσεων. Εμείς δεν έχουμε αυτή την λογική. Είναι βaρύτατο πολιτικά αυτό που είπατε ότι “οι εισαγγελείς εστάλησαν”…».

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή του ανταπάντησε πως «αντιδράσατε στην έκφραση ότι οι “εισαγγελείς εστάλθησαν”. Όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται κύριε υπουργέ. Άλλωστε μετά τα όσα μας είπε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ έχετε κάθε λόγο για να μυγιάζεστε… Εγώ σας ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και εσείς αντί να απαντήσετε επί της ουσίας προτιμήσατε την παρελκυστική πολιτική ή λογική εκφοβισμού…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα