Η διπλή μάχη του Οσκαρ Ταμπάρες

Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και μερικούς μήνες ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουρουγουάης Οσκαρ Ταμπάρες εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει αυτό που κάνει όσο του επιτρέπει το μυαλό του.

Ο «καθηγητής» του ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης έχει κερδίσει σαν προπονητής σχεδόν τα πάντα. Το 1987 κατέκτησε με την Πενιαρόλ το Κόπα Λιμπερταδόρες, το 1992 αναδείχθηκε πρωταθλητής Αργεντινής με την Μπόκα Τζούνιορς, ενώ βρέθηκε και σε πάγκους ευρωπαϊκών συλλόγων (Μίλαν, Κάλιαρι). Πριν από μερικούς μήνες διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré, ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στο πρόσφατο ματς με το Εκουαδόρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ χρειάστηκε την βοήθεια ενός αμαξιδίου προκειμένου να κοουτσάρει την ομάδα του. Η Ουρουγουάη επικράτησε 2-1 και ο ίδιος γνώρισε την αποθέωση. «Θα συνεχίσω μέχρι τα αποτελέσματα να δείξουν το αντίθετο. Όταν είσαι προπονητής γνωρίζει πως κρίνεσαι από τα αποτελέσματα. Όσο λειτουργεί το μυαλό μου θα είμαι εδώ. Για την ασθένεια μου συζητώ με όσους πρέπει να το κάνω. Στην ομοσπονδία γνώριζαν πως θα πρέπει να κινούμαι με αμαξίδιο. Υπάρχουν μέρες που είμαι καλύτερα και μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και κάποιες άλλες που δεν έχω δυνάμεις. Τίποτα ωστόσο δεν μπορεί να επηρεάσει την δουλειά μου και την σχέση μου, με τους παίκτες» ανέφερε ο Οσκαρ Ταμπάρες που πλέον δίνει κάθε μέρα μία ακόμα μάχη, αυτή τη φορά εκτός γηπέδου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα