Η εγκληματική οργάνωση «τινάζει στον αέρα» το ποδόσφαιρο!

Την απόφαση – «βόμβα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα θεσμικά του όργανα έλαβε την Τρίτη (21/4) το δικαστήριο, απαγορεύοντας στον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ, Χαρίλαο Ζυγογιάννη την ενασχόλησή του με το άθλημα, έως ότου διεξαχθεί η δίκη της συγκεκριμένης υπόθεσης!

Ο Χαρίλαος Ζυγογιάννης κλήθηκε στο γραφείο του κου Ανδρεάδη προκειμένου να καταθέσει ως κατηγορούμενος για δωροδοκία/δωροληψία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, δηλώνοντας πως είναι «αθώος». Το δικαστήριο αποφάσισε να του απαγορεύσει την εμπλοκή και ενεργοποίησή του στο ποδόσφαιρο έως ότου γίνει η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης.

Εφόσον το δικαστήριο ακολουθήσει παρόμοια λογική και με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σοβαρότατες αναταράξεις σε επίπεδο ποδοσφαιρικών θεσμικών οργάνων, καθώς για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται στελέχη της ΕΠΟ που βρίσκονται – και – στη σημερινή διοίκηση, αλλά και στελέχη της Λίγκας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ποδοσφαιρικών θεσμών, δεν αποκλείεται μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, η Κυβέρνηση και ο υφυπουργός αθλητισμού, να ευελπιστούν στη διάλυση των συμβουλίων της ΕΠΟ και της Super League και στην ανασύστασή τους κάτω από εντελώς διαφορετικά δεδομένα.

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη τακτική έχει εφαρμοστεί κατά το παρελθόν και από την UEFA, η οποία, μόλις το 2013, ως πιο πρόσφατο παράδειγμα, απέκλεισε τις τουρκικές Φενερμπαχτσέ και Μπεσίκτας, οι οποίες εμφανίζονταν να έχουν εμπλοκή σε στημένα παιχνίδια το 2011, χωρίς να υπάρξει τιμωρία από τις τουρκικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, η Φενέρ είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό δύο συν ένα χρόνων και η Μπεσίκτας με έναν χρόνο. Σύμπτωση;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα