Η ΕΕΑ έκρινε εικονική τη μεταβίβαση των μετοχών!

Σοκ, αλλά χωρίς δέος στην Κέρκυρα, καθώς η ΕΕΑ έκρινε ως εικονική τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για τον υποβιβασμό της ομάδας του Ιονίου, στην Football League.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, το οποίο διέρρευσε στον Τύπο, η Κέρκυρα επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει ιδιοκτήτη, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα «υποχρεώσει» την ΕΠΟ να την υποβιβάσει στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία.

Το πόρισμα έχει συντάξει το μέλος της ΕΕΑ, Παναγιώτης Περάκης, δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, ο οποίος ήταν και ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του νόμου Κοντονή για τη βία.

Το θέμα άνοιξε η ΠΑΕ Εργοτέλης, η οποία είχε καταθέσει προσφυγή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητώντας τον υποβιβασμό της Κέρκυρας για την υπόθεση του παρένθετου προσώπου, που φέρεται να υπάρχει στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ, επικαλούμενη το δεδικασμένο από την υπόθεση του καλοκαιριού του 2011, με την αντίστοιχη τιμωρία που είχε επιβληθεί σε Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου για το ίδιο ζήτημα.

Αντίθετα με την υπόθεση της Κέρκυρας, αναβολή για την επόμενη εβδομάδα πήρε η απόφαση για την ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφορικά με το ζήτημα της καταγγελίας του Ολυμπιακού για το θέμα της σχέσης του Δημήτρη Μελισσανίδη με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, λόγω ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα