Η ΕΕΑ πήρε το «όπλο» της και υποβίβασε την Κέρκυρα

Να που η εμμονή της ΠΑΕ Λεβαδειακός να μην επικυρωθεί η βαθμολογία της Super League είχε τελικά βάση. Και να που η ΠΑΕ Απόλλων Αθηνών είχε τελικά δίκιο που κίνησε το νομικό της επιτελείο για να μάθει αν μπορεί να διεκδικήσει τη θέση κάποιας ομάδας που θα υποβιβαστεί από τη Super League για μη αγωνιστικούς λόγους!

Να τιμήσουμε, όμως, και τα γένια μας, καθώς η «Α» από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο μπέρδεμα αν τελικά τιμωρηθεί η Βέροια ή η Κέρκυρα με υποβιβασμό και να τελικά που επιβεβαιωθήκαμε. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έκρινε, λοιπόν, πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρας ήταν εικονική και πως υπάρχει παρένθετο πρόσωπο στην διοίκηση, γεγονός που πρέπει να οδηγήσει την ομάδα στη χαμηλότερη κατηγορία. Πρόκειται, φυσικά, για εισήγηση της ΕΕΑ και όχι για απόφαση, την οποία θα πάρει η ΕΠΟ την επόμενη εβδομάδα. Για να δούμε πως έχουν τώρα τα πράγματα:

Η αντίδραση της Κέρκυρας

Στη νησιώτικη ΠΑΕ θεωρούν πως η υπόθεση εμπίπτει στην κατηγορία «δικαστική πλάνη» και πως σύντομα θα λάμψει η αλήθεια, όταν φτάσει η υπόθεση στο τελικό της στάδιο. Στην πραγματικότητα δηλώνουν σίγουροι πως η εισήγηση δεν θα γίνει δεκτή, ωστόσο η ανησυχία είναι έκδηλη. Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

«Με απορία πληροφορηθήκαμε την απόφαση – εισήγηση της ΕΕΑ περί εικονικότητας της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας μας.

Εκείνο που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση, είναι ότι θεωρούμε πως η συγκεκριμένη απόφαση – εισήγηση είναι προϊόν πλάνης, κάτι το οποίο θα αποδειχτεί περίτρανα κατά τα επόμενα στάδια εκδίκασης της υπόθεσης.

Τονίζουμε προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας και όχι μόνο, ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, αφού έχουμε τη βεβαιότητα και την πεποίθηση πως η οριστική δικαίωσή μας θα έλθει πολύ σύντομα».

Η αντίδραση του Λεβαδειακού

Στη Λιβαδειά μόνο που δεν έχουν βγάλει σουβλάκια να ψήσουν! Στις τάξεις της ΠΑΕ επικρατεί ενθουσιασμός, καθώς πίστευαν σε αυτή την εξέλιξη και σε συνδυασμό με την πιθανή τιμωρία της Βέροιας, θεωρούν ήδη δεδομένη την παραμονή της ομάδας στη Super League. Έχουν αρχίσει, μάλιστα, να ειδοποιούνται οι παίκτες που μένουν ελεύθεροι και είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να φύγουν, αλλά και εκείνοι το συμβόλαιο των οποίων έτρεχε, και είχαν πει σε όλους τους τόνους πως επιθυμούν να φύγουν! Προφανώς και περιμένουν την τελική απόφαση της ΕΠΟ, αλλά δεν πιστεύουν ότι μπορεί να έρθει σε ρήξη με την απόφαση της ΕΕΑ.

Δραστηριοποιούνται στον Απόλλωνα

Στηριζόμενοι στην αμέλεια της Super League που δεν είχε προνοήσει να συμπεριλάβει στο καταστατικό της την πιθανότητα υποβιβασμού ομάδας για εξω-αγωνιστικούς λόγους, οι άνθρωποι του Απόλλωνα έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να κερδίσουν τη θέση της Κέρκυρας ως η ομάδα που τερμάτισε τρίτη στην περσινή Football League. Το υποψιάζονταν άλλωστε πως μπορεί να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη και γι’ αυτό άλλωστε τα έδωσαν όλα στα Play Off για την τρίτη θέση. Στον Απόλλωνα θεωρούν πως η ανοργανωσιά είναι τόσο μεγάλη που μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη και την αύξηση των ομάδων της Super Legaue προκειμένου να ανέβει ο σύλλογος στη Super League. Όπως και να έχει, το νομικό επιτελεί της ΠΑΕ είναι ήδη στις επάλξεις.

Στο κόλπο και ο Εργοτέλης

Η απόφαση της ΕΕΑ ενεργοποίησε και τη διοίκηση του Εργοτέλη. Άλλωστε, η ομάδα του Ηρακλείου ήταν αυτή που προέβη στην καταγγελία προς την Επιτροπή. Για να μείνει, βέβαια, στην κατηγορία ο Εργοτέλης πρέπει να τιμωρηθεί και η Βέροια, οπότε για την ώρα δεν μπορεί παρά να κρατά στάση αναμονής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα