Η Εθνική Γερμανίας στο πλευρό των προσφύγων (Video)

Εικόνες πνιγμένων παιδιών. Ειδήσεις για χιλιάδες πρόσφυγες που ρισκάρουν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση. Εικόνες με δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που συνωστίζονται στα σύνορα των χωρών. Άνθρωποι που μέχρι πρότινος απολάμβαναν τις δουλειές τους, ζούσαν με τις οικογένειές τους και είχαν ένα μέλλον, τρέχουν να ξεφύγουν από τη λαίλαπα του πολέμου.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας δεν στέκεται απαθής. Οι διεθνείς Γερμανοί ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν, κινητοποιώντας με τον δικό τους τρόπο, τόσο την κυβέρνησή τους, όσο και τους ηγέτες των υπολοίπων μεγάλων χωρών. Στη δε Γερμανία, τα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας είναι καθημερινά. Τα ακροδεξιά στοιχεία να βγήκαν από το σκοτάδι, γεγονός που καυτηριάζεται έντονα από τους ποδοσφαιριστές της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, οι οποίοι δηλώνουν την αντίθεσή τους στη βία και στον ρατσισμό.

«Είμαστε κατά της βίας και της ξενοφοβίας» γράφουν τα πλακάτ που κρατούν ο Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ, ο Ζερόμ Μπόατενγκ, ο Ιλκάι Γκουντογκάν, ο Μεσούτ Οζίλ και ο Τόνι Κρόος, ενώ και ο τεχνικός διευθυντής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Όλιβερ Μπίρχοφ, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει μια δυνατή φωνή υπέρ των προσφύγων. «Ανησυχούμε από την κατάσταση αυτή και είναι σημαντικό να δώσουμε το παράδειγμα εμείς» ήταν τα λόγια του.

«Έχουμε καθήκον να κάνουμε κάτι ενάντια στη βία και την ξενοφοβία. Πιστεύω ότι η Γερμανία, μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, πρέπει να παράσχει βοήθεια στους πρόσφυγες» ανέφερε ο Τόνι Κρόος. «Πρωταρχικό καθήκον μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Τόμας Μίλερ.

Δεν είναι μόνο η «νάσιοναλμανσαφτ» που στέκεται στο πλευρό των προσφύγων. Στα περισσότερα γήπεδα της μπουντεσλίγκα την προηγούμενη αγωνιστική οι οπαδοί σήκωσαν πανό συμπαράστασης. «Καλώς ήρθατε πρόσφυγες» έγραφε το πανό που σήκωσαν οι οπαδοί των γερμανικών ομάδων.

Eκτιμάται ότι στη Γερμανία θα υποβληθούν φέτος 800.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί περισσότερες από 300.000 αιτήσεις, με ιδιαιτέρως αυξητικές τάσεις ανά μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα