«Η Εθνική είναι ομάδα με αρχές!»

Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε στα Μέσα για τη νέα προσπάθεια που ξεκινά η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, αυτή τη φορά με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Ελλάδα ποτέ δεν τα πάει καλά στα προολυμπιακά τουρνουά και θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα η προσπάθεια για πρόκριση.

Η πληθώρα των καλών Ελλήνων παικτών δημιούργησε πάλι ενστάσεις για τις κλήσεις του ομοσπονδιακού μας προπονητή, ο οποίος υποχρεώθηκε αρχικά να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν κάλεσε τον ταλαντούχο, αλλά ατίθασο, Νίκο Παππά:  «ΟΝίκος είχε παράπονα από μένα και τα είπε δημόσια. Για να το κάνες αυτό πρέπει να έχεις συνεργαστεί με κάποιον και ο Νίκος δεν έχει συνεργαστεί ποτέ μαζί μου. Είναι κρίμα, γιατί και πέρσι κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Συνέχισε να έχει την ίδια άρνηση και όχι μόνο με μένα, αλλά και με τον κόουτς Μίσσα. Όταν δεν μπορεί να βρεθεί επικοινωνία, δεν μπορώ να πιέσω κανένα. Η Εθνική ομάδα πρέπει να έχει αρχές, γιατί οι παίκτες έρχονται να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Μία χώρα που πονάει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και θέλει να δώσει χαρά στους Έλληνες».

Γενικά για το τουρνουά της Ιταλίας και τη μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα είπε: «Γνωρίζουμε ότι είναι ένα τουρνουά ειδικών καταστάσεων. Θα παίξουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Κατά πόσο θα εμφανιστούμε έτοιμοι από το πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι έχουμε παίκτες από διαφορετικές καταστάσεις. Κάποιοι παίζουν ακόμη, κάποιοι τέλειωσαν πολύ νωρίς, κάποιοι έχουν μικρά θεματάκια. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επίλογη. Είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί θα μπουν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα. Θα θέλαμε αυτό να γίνει σε διαφορετικές συνθήκες. Θα προσπαθήσουμε να τους βάλουμε στην διαδικασία και στην φιλοσοφία της ομάδας. Σίγουρα τα βάζουμε στα βαθιά, αλλά εμένα με ιντριγκάρει αυτή η κατάσταση».

Για τον Γιάννη Αντετοκούμπο και τον ρόλο του στην ομάδα παραδέχθηκε ότι προορίζεται για πόιντ γκαρντ: «Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε μία σύντομη ανάλυση που είναι ειδική περίπτωση παγκοσμίως. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Οι Bucks του έδωσαν μία ιδιαίτερη ευκαιρία, του έδωσαν την μπάλα στα χέρια. Την πρώτη του χρονιά, έπαιζε πολύ μακριά από την μπάλα, όπως και σε μας. Πέρσι λίγο πιο κοντά και φέτος θα είναι ένας παίκτης που θα αποφασίζει για εμάς. Με το Αντετοκούμπο πιο έτοιμο, θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς και στην άμυνα και την επίθεση. Πιστεύω θα είμαστε πιο ελκυστικοί και θα παίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικό μπάσκετ. Πέρα από τον Γιάννη, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα έχουν πολλούς ρόλους. Αλλάζουν πια οι θέσεις, οι παίκτες θα πρέπει να ξέρουν να παίζουν και κοντά και μακριά από την μπάλα. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μία ομάδα που δεν θα είναι προβλέψιμη, ούτε θα περιορίζεται αν οι αντίπαλοι σταματήσουν τον Αντετοκούμπο. Θεωρώ πως ο Γιάννης θα κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους και η Ελλάδα θα παίξει μπάσκετ ουσίας, αλλά και θεάματος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα