«Εμείς συνθέτουμε τη μουσική για την ανάπτυξη της χώρας»

Με επιθέσεις στους δανειστές, το ΔΝΤ και στα μέτρα που ζητάει,  τη Νέα Δημοκρατία αλλά και αναφορές στη μουσική  ήταν η  ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Μετά από εφτά χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή η αδήριτη πραγματικότητα μας υποχρεώνει να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, γιατί η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας, ο πρωθυπουργός.Ενώ τόνισε πως η «Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι».

Στέλνοντας μήνυμα εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, μίλησε για «εμπόδια και συνήθεις δυσκολίες που θέτουν κάθε φορά γνωστοί μας φίλοι στην τεχνική διαπραγμάτευση, και σημείωσε ότι, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η οικονομία άντεξε και ανέκαμψε και πως το αληθινό διακύβευμα δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων, αλλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Είπε επίσης ότι κάποιοι στο επίπεδο των τεχνικών κλιμακίων μπορεί να επιμένουν στο δικό τους βιολί, αλλά η πραγματικότητα έχει κάνει το σκοπό τους «παράφωνο».  Όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα «είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς τη μουσική για την άνοιξη της ελληνικής οικονομίας».

Συμπλήρωσε δε πως το πραγματικό διακύβευμα δεν παίζεται στον χώρο συνεδρίασης τεχνικών κλιμακίων αλά στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας.

Ενώ επεσήμανε πως «το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν φορά τα διαγράμματα με πιο αισιόδοξα στοιχεία αλλά η αναπτυξιακή πορεία να γίνει αισθητή στην κοινωνία». «Από σήμερα ξεκινά μια οργανωμένη διαδικασία, για την διαμόρφωση της Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής τα επόμενα χρόνια, με ορίζοντα το 2021», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε την άνοιξη της Ελληνικής οικονομίας. Ώστε τους καρπούς να μην τους απολαύσουν μόνο λίγοι», είπε ο πρωθυπουργός.

“Χρειάζονται πολύπλευρες και ριζικές μεταρρυθμίσεις”

«Με ποιο μοντέλο θέλουμε γυρίσουμε σελίδα στην κρίση; Ο στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες οικονομίες. Χρειάζονται πολύπλευρες και ριζικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, επισημαίνοντας ότι δεν είναι όλες οι μεταρρυθμίσεις το ίδιο και ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο τον χρησιμοποιούν με διαφορετικό τρόπο.

Είπε, επί παραδείγματι, ότι η απελευθέρωση των απολύσεων είναι αντιμεταρρύθμιση, και πως τέτοιες αντιμεταρρυθμίσεις αποτελούν την ατζέντα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Για εμάς κοινωνική ευημερία είναι η δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, το δικαίωμα όλων σε μια αξιοπρεπή και σταθερή εργασία και ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος, σημείωσε.

«Χρειάζονται πολύπλευρες μεταρρυθμίσεις. Δεν είναι όλες οι μεταρρυθμίσεις το ίδιο», υπογράμμισε.

«Η χώρα μας παρά το μεγάλο έδαφος που έχασε παραμένει μια χώρα με τεράστιες δυνατότητες. Η χώρα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο γεωστρατηγικό σημείο», είπε ο πρωθυπουργός. «Σήμερα έχουμε τις δυνατότητες να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα», τόνισε.

Επίθεση στο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίσης επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση της προστασίας στην εργασία. Η φορολογική ασυλία στον μεγάλο πλούτο, η προστασία των ισχυρών απέναντι στον μικρό και μεσαίο ανταγωνισμό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα