“Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από αριστερές συγχορδίες που… φαλτσάρουν”

«Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εμπιστευτεί την τύχη του αποκλειστικά σε μια αριστερή «συγχορδία» που μάλιστα πολλές φορές… φαλτσάρει» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με τους ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο. «Η χώρα θα αλλάξει πορεία μετά τις 25 Ιανουαρίου, αλλά λόγω της τραγωδίας της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, οι Έλληνες πρέπει να εμπιστευτούν την τύχη τους σε μία εθνική συμμαχία, με τους ΑΝΕΛ σε ισχυρή ρυθμιστική θέση, ώστε να διαφυλαχτούν τα συμφέροντά τους».

«Αδιέξοδη η πολιτική των μνημονίων»

«Εγκλωβισμένο στα τραγικά αδιέξοδά του» χαρακτηρίζει ο βουλευτής Αχαΐας  τον Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να υποστηρίζει την πολιτική των μνημονίων, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα-αν είναι δυνατόν-θα πρέπει να καταβάλλει για την περίοδο 2013-2030, για το σύνολο των τοκοχρεολυσίων, το ποσό των 340,8 δισ. Και όλα αυτά τα ποσά θα προέλθουν από μια χώρα, στην οποία:

–  Ο φόρος για εισοδήματα έως 35.000 ευρώ αυξήθηκε 30% τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

–  Για τους μισθωτούς και συνταξιούχους έχει επταπλασιαστεί ο φόρος εισοδήματος από το 2010, ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες έχει αυξηθεί εννέα φορές.

– Το συνολικό ποσό που θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα έχει αυξηθεί κατά περίπου 800%.

– Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, παρατηρείται μείωση του τζίρου έως 75% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ από την αρχή της κρίσης μπήκαν 230.000 νέα λουκέτα.

– Από τα 2,8 εκ. Ελληνικά νοικοκυριά, τα 2,4 εκ. έχουν φορολογικές οφειλές τις οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, οι συντάξεις είναι η κύρια πηγή εσόδων για το 49% των ελληνικών οικογενειών, 3,5 εκ. εργαζόμενοι πρέπει να συντηρήσουν 4,7 εκ. ανέργους ή ανίκανους για εργασία. Ο παραλογισμός των μνημονίων πρέπει να τελειώσει άμεσα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κούρεμα του Ελληνικού χρέους».

«Καταλύτης η δημιουργία πατριωτικής-δημοκρατικής συμμαχίας»

Ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει πως: «Πρέπει να ξεκινήσει η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, με στόχους και προτεραιότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Εθνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής, απαιτεί τη συστηματική προσπάθεια, αλλά και την σύμπραξη όλων των ζωτικών δυνάμεων της χώρας. Απαιτεί την δημιουργία μιας νέας πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας, η οποία θα δώσει ελπίδα και αυτοπεποίθηση στους Έλληνες και θα αποτελέσει τον καταλύτη, για έναν ελπιδοφόρο θεσμικό, κοινωνικό και κοινωνικό μετασχηματισμό.

«Παιδεία και Υγεία κατέρρευσαν γιατί δεν προστατεύθηκαν»

Αναφερόμενος στις συνέπειες της κρίσης θεωρεί πως «ο τρόπος με τον οποίο τη διαχειρίστηκαν οι κυβερνήσεις των μνημονίων κατένειμε με εξαιρετικά άνισο τρόπο τις συνέπειες. Ο άδικος χαρακτήρας των μέτρων και η γενικευμένη και συστηματική υποχώρηση των δημοσίων αγαθών όπως η Παιδεία και Υγεία  είχαν σαν αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι οι πιο ευάλωτοι πολίτες. Αυτοί οι δύο τομείς που θα έπρεπε να θωρακιστούν από την κρίση όχι μόνο δεν προστατεύτηκαν αλλά σαρώθηκαν πρώτοι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μνημείο της μνημονιακής τραγωδίας που έζησε η Ελλάδα».

«Παράνοια η συγκράτηση δαπανών υγείας»

«Αποτελεί παράνοια και μόνο το γεγονός ότι ενώ υποτίθεται επιδιώκουμε την συγκράτηση των δαπανών υγείας, εντούτοις αποδεκατίζουμε τις μεθόδους πρόληψης, λέει ο βουλευτής Αχαϊας συμπληρώνοντας: «Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μειωθούν οι δαπάνες από το να προλαμβάνεις το κακό. Γι’ αυτό και πρώτιστη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την προληπτική ιατρική. Επιπλέον οφείλουμε να βάλουμε μία τάξη στο καθεστώς των γενόσημων φαρμάκων, ώστε να μην καταστεί η Ελλάδα μία τεράστια αποθήκη φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Θα επιδιώξουμε την δημιουργία ενός Εργαστηρίου Βιοϊσοδυναμίας με τη συμμετοχή των πανεπιστημίων μας και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα κάθε φαρμάκου που θα μπαίνει στην αγορά. Τάξη πρέπει να μπει και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ώστε να μην μετατραπεί σε μηχανισμό που μέσω πλαφόν θα… απαγορεύει στους πολίτες να λαμβάνουν τις αναγκαίες θεραπείες, αλλά μόνο ως μηχανισμός που αφενός θα γλιτώνει κόπο και χρόνο μια αφετέρου θα επιτηρεί και θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης».

Αναγκαία για τον κ. Νικολόπουλο είναι και η επανεξέταση του ζητήματος των ασφαλιστικών ταμείων. «Η ένταξη όλων σε έναν φορέα (ΕΟΠΥΥ) δεν είναι δυνατόν να λάβει χώρα ως μια γενικευμένη υποβάθμιση υπηρεσιών. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο εθνικό φορέα που θα αμβλύνει τις ανισότητες και θα λύσει ουσιώδη προβλήματα των ασφαλισμένων, όπως η αδιαφορία και η συναλλαγή που βίωσε επί δεκαετίες η Ελληνική κοινωνία στα Ιατρεία, π.χ. του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα