“Η Ελλάδα δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες του Τραμπ”

H Eλλάδα δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται και στο ΔΝΤ προσπαθώντας να σκιαγραφήσει τα επόμενα βήματά του για την ελληνική διάσωση  λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η διακυβέρνηση του Τραμπ στις ΗΠΑ.
«Όπως έγινε και μέχρι τώρα έτσι το Ταμείο θα αποφασίσει βάσει πολιτικών κριτηρίων και όχι οικονομικών.

Χωρίς τη συγκατάθεση του μεγαλύτερου μετόχου, δηλαδή των ΗΠΑ, το ΔΝΤ δεν θα αποφασίσει νέο δανειακό πρόγραμμα», τονίζει ο αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας, Werner Mussler.

Όπως υποστηρίζει, εκεί που το ΔΝΤ βοηθούσε ευχαρίστως τους Ευρωπαίους (και φυσικά το Βερολίνο) στην ευρωκρίση, τώρα δεν μπορεί να αγνοήσει τις προτεραιότητες του Ντόναλτ Τραμπ.Και σε αυτές σίγουρα δεν συγκαταλέγεται η Ελλάδα.Αυτό το κατάλαβε και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Μέχρι τώρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλευποστήριζε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είχε αποφασιστεί κατά κάποιον τρόπο από το Eurogroup και ήταν αμετάκλητη.
Τώρα προβλέπει τα χειρότερα υποστηρίζοντας ότι χωρίς το ΔΝΤ το ευρωπαϊκό πρόγραμμα τελειώνει.
Αυτό από μόνο του μπορεί να μη σημαίνει πολλά.Το να τραβήξει όμως αυτή η διαμάχη μέχρι τις γερμανικές εκλογές φαντάζει πλέον αδιανόητο», τονίζει το δημοσίευμα της FAZ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα