“Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο, ούτε εκβιάζεται”

Τη δική του απάντηση στα όσα  κατηγορούν την Ελλάδα οι ΗΠΑ για τα ενεργειακά έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. “Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» ούτε εκβιάζεται”  τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.  

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:

Οι δηλώσεις του κ. Amos Hochstein για τη στάση της χώρας μας απέναντι στον αγωγό ρώσικου φυσικού αερίου είναι προκλητικές και σχεδόν απειλητικές. Η Ελλάδα δεν είναι «οικόπεδο» και δεν εκβιάζεται ούτε θεωρεί ότι με τις ενεργειακές επιλογές της γίνεται μέρος κανενός προβλήματος.

Αντίθετα, η επιλογή να στηρίξουμε στο ελληνικό έδαφος έναν αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο είναι εθνικά και οικονομικά ωφέλιμη, ενώ δίνει θετικές λύσεις για τη συνεργασία, την ενεργειακή επάρκεια και ασφάλεια της περιοχής μας και της Ευρώπης.

Η Ελλάδα ακολουθεί με συνέπεια μια νέα ανεξάρτητη και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, που φιλοδοξεί να καταστήσει την χώρα ένα πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, εντός του οποίου θα διαφοροποιούνται και οι δρόμοι και οι πηγές προέλευσης φυσικού αερίου, χωρίς τείχη αποκλεισμού και νεοψυχροπολεμικών προκαταλήψεων.

 

Η νέα ανεξάρτητη Ελλάδα που αναδύεται, είναι πηγή σταθερότητας, ασφάλειας και εμπιστοσύνης για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους λαούς. Δύναμη που δείχνει ένα διαφορετικό δρόμο ειρήνης, προόδου, δικαιοσύνης και ισότιμων σχέσεων ανάμεσα στις χώρες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα