«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνεχίσει στο ευρώ»

To χαλί για έξοδο και της Ελλάδας από το ευρώ στρώνει ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άλαν Γκρίνσπαν. Ο επικεφαλής της FED προέβλεψε ότι μετά το Brexit ακολουθεί το Grexit ενώ αναφέρθηκε με τα μελανότερα των χρωμάτων στις επιπτώσεις που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

«Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση» ανέφερε αρχικά ο Άλαν Γκρίνσπαν. Θέλοντας, μάλιστα, να δείξει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στο εξής στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στον απόηχο του Brexit, ο πρώην ισχυρός άνδρας της FED δήλωσε με νόημα: «Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

«Η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Βρετανούς ψηφοφόρους, έχει ως αιτία της την μεγάλη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων σε όλη την Ευρώπη. Αυτό, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να λυθούν», σημείωσε, εξάλλου, ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, υπογράμμισε πως αυτή αποτυγχάνει και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα