“Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή”

Kρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο μεγαλομέτοχος της Eurobank, Wilbur Ross  που τονίζει πως “η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με κοινωνική αναταραχή”.

H κατάσταση στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει πολύ χειρότερη αν οι ψηφοφόροι αρνηθούν την προσφορά των δανειστών στο δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή, λέει αρχικά  ο δισεκατομμυριούχος Wilbur Ross, ο οποίος έχει μεγάλα συμφέροντα στη χώρα, σύμφωνα με το CNBC.

«Εάν υπάρξει κοινωνική αναταραχή, η οποία δε θα αργήσει αν αυτό το πράγμα συνεχιστεί, κανένας τουρίστας δε θα θέλει να πάει στην Ελλάδα», ανέφερε ο Ross στο CNBC χτες. «Εάν ο ελληνικός λαός καταλάβει πόσο περιορισμένες είναι οι υποχωρήσεις που του ζητούνται, και αν φανταστεί πώς είναι να βρεθεί στην άβυσσο της άλλης πλευράς, δεν πρόκειται να διαλέξει την άβυσσο».

«Aν ψηφίσουν όχι, αυτό το χάος θα χειροτερεύσει», είπε ο Robert Hormats, πρώην αντιπρόεδρος της Goldman Sachs σε χωριστή συνέντευξη στο CNBC.

O ελληνικός λαός πρέπει να λάβει μια απόφαση, είπε ο Hormats: «Θέλουν κι άλλο από αυτό το χάος ή θέλουν τις περικοπές που οι δανειστές του ζητούν να εφαρμόσουν». Και πρόσθεσε ότι ο Τσίπρας θα έπρεπε να έχει καλέσει σε δημοψήφισμα νωρίτερα, ώστε να αποφύγει όλη αυτή την αναταραχή.

Η ΕΚΤ, η οποία αρνήθηκε να αυξήσει την έκτακτη ρευστότητα για τις ελληνικές τράπεζες, θέλει οι άνθρωποι στην Ελλάδα να καταλάβουν ότι αν το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί από τους δανειστές καταψηφιστεί, «δεν πρόκειται να λάβουν άλλα χρήματα κι έτσι δεν πρόκειται να ανήκουν πια στο ευρώ», είπε ο πρόεδρος της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρίας Kissinger Associates, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι Έλληνες δε θέλουν να φύγουν από το κοινό νόμισμα.

Ό,τι κι αν γίνει, ο Hormats προέβλεψε ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα σημαντικής μετάδοσης της κρίσης, διότι η Ευρώπη έχει κάνει πολλά σε όλα αυτά τα χρόνια για να απομονώσει την Ελλάδα σε περίπτωση που φύγει από το ευρώ. Ο Ross πρόσθεσε ειρωνικά, ότι «η Ελλάδα μας έφερε τη δημοκρατία πριν από αιώνες και τώρα θα μας φέρει το χάος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα