«Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται καταχρηστικά πολλές βραχονησίδες στο Αιγαίο»

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, μία μέρα μετά την συμπλήρωση 21 χρόνων από την κρίση των Ιμίων και το χαμό τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα, σε νέο ντελίριο επιδόθηκαν οι γείτονες μας λίγες ώρες μετά τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Βεϊσί Καϊνάκ, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση στη χώρα μας αφού μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο “Anadolu” δήλωσε ότι “Οι βραχονησίδες “Καρντάκ” (σσ όπως οι Τούρκοι αποκαλούν τα Ίμια) και παρόμοιες βραχονησίδες, επιχειρείται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση της Τουρκίας δεν θα επιτρέψει ποτέ στην Ελλάδα να δημιουργήσει νέους χώρους γύρω τους».

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης στα Ιμια πήγε ο Πάνος Καμμένος όπου πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τη βραχονησίδα και έκανε ρίψη στεφάνου στο σημείο στο οποίο τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου 1996 κατέπεσε το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έφτασε στο σημείο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ενώ μαζί του ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες Χριστόδουλο Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα