«Η Ελλάδα θα έχει οφέλη από την επιλογή Αβραμόπουλου ως Έλληνα Επιτρόπου»

Ως μια επιλογή που θα έχει οφέλη για την Ελλάδα χαρακτήρισε την επιλογή Αβραμόπουλου για  θέση του Έλληνα Επίτροπου στη Κομισιόν η Σοφία Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος  υπογράμμισε πως «στόχος της κυβέρνησης ήταν να στείλει ένα στέλεχος πρώτης γραμμής για να δείξει πως στηρίζει το νέο «υπουργικό συμβούλιο» της Ευρώπης» ενώ διεμήνυσε πως «ανεξαρτήτως του χαρτοφυλακίου που θα αναλάβει ο κ. Αβραμόπουλος η Ελλάδα θα έχει οφέλη σε κάθε περίπτωση».

Εν τω μεταξύ, την άποψη πως οι καθαρίστριες δεν μπορεί να είναι δημόσιοι υπάλληλοι εξέφρασε η Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλοι. Θεωρώ προσβολή και ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα με αυτό το θέμα», είπε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος και διαχώρισε το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών από τους μισθούς των ενστόλων.

«Η τρόικα δε θα κάνει πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση των αλλαγών της ελληνικής οικονομίας»

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη τόνισε πως η τρόικα δε θα κάνει πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση των αλλαγών της ελληνικής οικονομίας σημειώνοντας ότι οι κίνδυνοι για την χώρα παραμένουν παρά τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν από την έκθεση του κλιμακίου.

Αναφερόμενη στις επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα, η κ. Βούλτεψη είπε πως «κάθε φορά που ερχόταν, δημιουργούταν μια κακή ψυχολογική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία» και αποκάλυψε πως η αξιολόγηση της τρόικας από το Παρίσι αποτέλεσε πρόταση του Πρωθυπουργού.

«Θα βρεθούν οι βουλευτές για την εκλογή  Προέδρου»

Τέλος, η κυβερνητική Εκπρόσωπος εξέφρασε την βεβαιότητά της για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά, «θα βρεθούν οι βουλευτές για την εκλογή  Προέδρου. Υπάρχουν βουλευτές που δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα