«Η Ελλάδα θα έχει όφελος από τους μετανάστες»

Το προσφυγικό και τα όσα τραγικά λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα μας τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Νίκου Ξυδάκη στα Παραπολιτικά fm. O αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού «βλέπει» ως όφελος για την Ελλάδα τους μετανάστες που έρχονται και κατακλύουν τη χώρα ενώ αναφέρθηκε και στη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Κάποιες χώρες της ΕΕ που έχουν διαφοροποιηθεί από τις αποφάσεις της πρόσφατης συνόδου κορυφής δεν μπορούν να απολαμβάνουν οφέλη χωρίς να μοιράζονται τα βάρη αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Ξυδάκης τόνισε ότι βούληση αρκετών κρατών – μελών της ΕΕ είναι να βαδίσουν σε κοινές λύσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έχει ξεκινήσει η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Εκτίμησε επίσης πως μεσοπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από μετανάστες που θα θελήσουν να ενσωματωθούν στην χώρα μας.

Είπε ότι έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία από πρόσφυγες που ήθελαν να επιστρέψουν.
Ο υπουργός, που είδε λύση του δημογραφικού προβλήματος μέσα στην χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν παρέλειψε να συγκρίνει την Ελλάδα των τριών μνημονίων του 2015 με την Αυστρία, διερωτώμενος: «Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους»;

Ο κύριος Ξυδάκης, αντλώντας αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της κατάστασης από άλλες παρόμοιες τραγωδίες που έζησε ο κόσμος και η περιοχή ιστορικά, δεν δίστασε μάλιστα, στην συνέντευξή του στα Παραπολιτικά fm, να συμπληρώσει: «Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα»;

Για τα δημοσιεύματα περί επαφών Τσίπρα- Ψυχάρη

Σε ό,τι αφορά την ένταση στις σχέσεις Τσίπρα – Ψυχάρη και τις μυστικές συναντήσεις μεταξύ τους, θύμισε πρώην πρωθυπουργούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο της διαπλοκής από το συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ξυδάκης είπε:«Και γιατί να μην γίνουν 4 συναντήσεις; Αν μπορεί ένας εκδότης να τινάξει ενα πολιτικό σύστημα στον αερα…..» Στο ερώτημα γιατί να το κάνει αυτό ο κ. Ψυχάρης, απάντησε: «Να τον παρετε να τον ρωτήσετε. Πιθανόν να πιέζεται οικονομικά. Μάλλον υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα».

Στο ερώτημα γιατί οι συναντήσεις να μην γίνονται φανερά, ο υπουργός απάντησε:«Δεν νομίζω ότι είναι ένα ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί γιατί υιοθετεί άκριτα ό,τι γράφεται. Θα απαντά ένας πολιτικός ηγέτης σε ότι του προσάπτεται σε ένα δημοσίευμα; Θυμόσαστε ακριβώς τι διεμείφθη το 2012 με τον Γιώργο Παπανδρέου και τι μοίρα του επιφυλάχθηκε; Ανεξάρτητα από τα λάθη του. Έχει κάποιες αναλογίες. Θυμάστε πως αποκαλούσαν τον Κώστα Καραμανλή; Τον αποκαλούσαν “Ντόλι” και ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός».

Eρωτηθείς γιατί να μην γίνει φανερά το ραντεβού είπε: «Πρέπει να απαντήσει η ΝΔ για όσα υπέστη ο Κώστας Καραμανλής στην αρχή της θητείας του. Αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα υπόλοιπα είναι μυθιστόρημα του Ζεράρ Ντε Βιλιέ. Κάθε πρωθυπουργός έχει την λαϊκή εντολή και τη νομιμοποίηση. Να θυμηθούμε τα τελευταία 30 – 40 χρόνια πως διασύρθηκαν διάφοροι πρωθυπουργοί και αν δικαιώθηκαν. Τους περισσότερους τους δικαίωσε η ιστορία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα